Újfent egy tojáslepényt ajánlok. A frittata egy olyan tojásból készített étel, mely hasonlít az omletthez. Az omlettől eltérően viszont a frittatát sütés közben nem kell megforgatni, sütését serpenyőben kezdjük el és a sütőben sütjük készre. Tálalható főételként kenyérrel, salátával vagy joghurttal, de előételként is megállja a helyét.
A perzsa tojáslepények-(kookoo) kevés kivételként eltekintve vegetáriánus ételek, mindig valamilyen zöldség hozzáadásával készülnek.
Használjuk ki a póréhagyma szezont és készítsük minél többször ezt a remek ízű tojáslepényt!
Póréhagymás tojáslepény- Kookoo Tareh
Hozzávalók:
Muzsika: Rakonczai Imre-Bárhol
6 tojás
1 nagy póréhagyma a zöld részével együtt apróra vágva
1 t.k őrölt kurkuma
2 e.k forrázott sáfrány
2 e.k csicseriborsó liszt
1 t.k szódabikarbóna
1 kis csokor kapor apróra vágva
só ,bors ízlés szerint
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 C. fokosra. A tojásokat feltörjük, tálba tesszük, habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a szódabikarbónát, alaposan elkeverjük. Hozzáöntjük a póréhagymát, ízesítjük sóval, borssal, a kurkumával és a sáfránnyal. Alaposan összekeverjük. olajjal kikent sütőformába öntjük, alufóliával letakarjuk. Betesszük a sütőbe, 40 percig sütjük. Levesszük róla az alufóliát és még 10 percig sütjük, míg a teteje is szépen megbarnul. Én ezúttal tartelette és pástétom formákban sütöttem mindössze 20 percig.
Tálalásnál kínáljatok mellé friss idénysalátát és sűrű natúr joghurtot.
Egyéb kookoo receptet itt találsz:Zöldbabos frittata-Kookoo Loobia Sabz
Padlizsán Frittata-Kookoo Bademjan
Spárga frittata dióval és borbolyával-Kookoo-ye Marchoobeh
A perzsa újév ételei(2.)-Zöldfűszeres frittata(Kookoo Sabzi)
Cékla Frittata-Kookoo Choghondar
Muffinnak Álcázott Brokkoli Frittata
Noosheh Jaan!
Drága Olvasó! Köszönet érte, hogy benéztél! Várlak , főzzünk együtt legközelebb is! A blog Facebook oldalát is ajánlom figyelmedbe!
Vélemény, hozzászólás?