Használjuk ki a spárga szezont, készítsünk spárgát minél többször. Ha akad némi maradék dió a kamrában, nyert ügyünk van, ha nincs, hát irány a piac, és ha már ott vagyunk, vegyünk 2 csomag spárgát is( nem madzagot:), spárgát) Borbolya meg úgyis mindig van itthon. Legalábbis nálam:)
Lássuk mire lesz még szükségünk:
Spárga frittata dióval és borbolyával
2 csomag zöld spárga,tisztítva, olyan apróra vágva, mintha zöldbabfőzeléket készítenénk. (néhány szálat tegyünk félre a tálaláshoz)
2 újhagyma zöld szára
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 csokor friss menta apróra vágva
10 dkg dió, apróra törve
10 dkg borbolya, alaposan megmosva, lecsepegtetve
8 db tojás
só, őrölt bors
1 t.k őrölt római kömény
1tk. kurkuma
olívaolaj
Elkészítés:
- Hevítsünk olajat egy nagyobb, lefedhető serpenyőben. Tegyük bele a darabolt spárgákat, és 5 percig pirítsuk. Sózzuk meg.
- Egy tálban keverjük össze a diót, a borbolyát, és a zöldfűszereket, majd az egészet borítsuk bele a spárgához a serpenyőbe.
- Fűszerezzük sóval, borssal, és a római köménnyel. Keverjük el alaposan.
- A tojásokat keverjük habosra, adjunk hozzá egy csipetnyi sót. Öntsük a serpenyőbe. Keverjük el, majd tegyük rá a fedőt és lassú tűzön 20 perc alatt főzzük készre.
- Borítsuk tálra, szeleteljük fel. Forrón tálaljuk!
Kínálhatunk hozzá joghurtot, vagy bármilyen salátát.
Nooseh Jaan!
Drága Olvasóm!
Köszönöm, hogy itt voltál! Várlak legközelebb is!
Vélemény, hozzászólás?