Megjelentek az első , friss céklák a piacon. Eredetileg mást ételt akartam főzni, de nem tudtam szabadulni a látványtól, így aztán egy köteg cékla a kosaramban landolt.És ha már ott volt haza vittem. Hazavittem, megfőztem. Azért, hogy aztán megsüthessem.
Bevallom ezt a céklás változatot most készítettem először, de biztos vagyok benne ,hogy nem utoljára, mert isteni finom lett. A római kömény eszméletlen jól illik a céklához! Joghurttal ettem és nem bírtam abbahagyni! Ha céklába botlanátok a piacon, semmiképp se hagyjátok ott,mert ez a frittata kiváló választás lehet akár reggelire, akár vacsorára. Egyszerű elkészíteni és tele van vitaminokkal.
Cékla Frittata-Kookoo Choghondar
Hozzávalók:
2 db cékla, puhára főzve, hámozva, kockára vágva
1 salátahagym apróra vágva
3 gerezd fokhagyma , zúzva
1 csokor petrezselyemzöld, apróra vágva
6 db tojás, habosra keverve
2 e.k liszt
só, bors, ízlés szerint
1 mokkáskanál kurkuma
1 t.k őrölt római kömény
1 mokkáskanál szódabikarbóna
3 e.k olívaolaj
Muzsika:Sting-Desert Rose
Elkészítés:
A felhevített olívaolajon aranysárgára pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a kurkumát, elkeverjük, majd levesszük a tűzről.
A tojásokat egy tálban habosra keverjük, hozzáadjuk a pirított hagymát, a felaprított ,főtt céklát,a petrezselymet, a lisztet , a szódabikarbónát és a fűszereket. Sütőedénybe öntjük, alufóliával lefedjük..
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük,45-50 percig sütjük. Ha megsült, levesszük róla az alufóliát és anélkül még 5 percig sütjük.
Kínáljunk mellé jó minőségű, sűrű, natúr joghurtot. Ne fogjuk vissza magunkat, nyugodtan ízesítsük egy kis salotta hagymával! Langyosan a legjobb!
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönöm, hogy itt voltál! Várlak legközelebb is! Nézz be hozzám a Facebookon is!
Vélemény, hozzászólás?