Végérvényesen is véget ért a nyár. Szerencsére az időjáráson ez nem látszik, így hát nincs okunk a búslakodásra.
Ezúttal nem egy perzsa receptet hoztam, mert még nem tudtam összeállítani az őszi receptúrát , de remélem nem bánjátok. Megint annyi recept vár elkészítésre és megírásra, hogy szelektálnom kell. Na de ez legyen az én édes gondom….
Amint a fotón látható, ehhez a salátához szükségeltetik 10 dkg rukkola, 15 dkg szőlő( szőlőszemek félbevágva), 2 db angol zellerszár (apróra vágva), dió(10dkg), 2 db alma, kevés snidling . Márványsajtos pirítóssal kínáltam. Rukkolából csak keveset, úgy 10 dekányit adjunk hozzá, mert eléggé karakteres az íze. Tudtátok, hogy a rukkola segíti és megkönnyíti az emésztést? Emellett vitamin és ásványi anyagtartalma is jelentős. Megtalálható benne az A,B2-B5-, C-, és K-vitamin,valamint a kalcium, kálium, vas, magnézium, foszfor, és a szilícium is.
A dió és a szőlő is egy egészséges vitaminbomba.
Az öntet rendkívül egyszerű, 5 e.k olívaolajat kevertem össze egy csipet sóval és 2 citrom levével.
Ha azt szeretnétek, hogy az alma ne barnuljon meg, célszerű a feldarabolás után közvetlenül meglocsolni egy citrom levével.
Lehet ez az ősz salátája? Készítsétek el, kóstoljátok meg , és döntsétek el magatok!
Nooseh Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönöm, hogy ezúttal is engem választottál! Várlak legközelebb is! Ha a Facebookon jársz, nézz be hozzám!
Vélemény, hozzászólás?