Nem őrültem ám meg, hogy salátából főzök levest,és miután már felfaltam a mennyei ízű végeredményt, csak ajánlani tudom, hogy készítsétek el ti is. Amellett, hogy nagyon finom,egyszerűen elkészíthető, gyors ,és az ára sem vészes.
Nem főzzük túl sok ideig a salátát, mindössze 10 percig, így a vitamintartalma is megmarad.
Perzsa salátaleves-Soup-e Kahoo
Hozzávalók:
1 nagy fejessaláta apróra tépkedve(helyettesíthető jég-vagy-római salátával)
2 e.k vaj
4 e.k rizsliszt
2 dl főzőtejszín
3 l forró víz
2 húsleves kocka
2 tojás sárgája
1 citrom leve
só ,bors ízlés szerint
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat, szitáljuk bele a lisztet, és kevergetve pirítsuk 1-2 percig.
Folytonos keverés mellett öntsük hozzá a forróvizet, dobjuk bele a húsleves kockákat. Forraljuk össze.
Ha felforrt tegyük bele a salátaleveleket és 10 percig főzzük, míg a levelek összeesnek. Botmixerrel pürésítsük.
A tejszínt keverjük össze a tojások sárgájával. Merjünk hozzá a forró levesből,keverjük el, öntsük vissza a levesbe. Ízesítsük sóval, borssal, a citrom levével. Forraljuk össze,vegyük le a tűztől és melegen tálaljuk.
Én a tálalásnál még tettem bele díszítésnek egy szívsalátát.
Noosheh Jaan!
Drága Olvasó! Köszönet érte, hogy benéztél! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is! A blog Facebook oldalán is szívesen látlak!
Vélemény, hozzászólás?