A perzsa rizspuding, egy igazán szívet ,lelket melengető desszert, a hideg ,téli napokra.
Annyira krémes,és annyira lágy. Enyhén édes, rózsakertek illatát felidéző aromája mindenkit elvarázsol, aki csak megkóstolja.
Nem kell hozzá sok minden, tej, rizsliszt, némi cukor és rózsavíz. És nem kell hozzá komoly főzőtudomány sem, csak szív és lélek, meg egy kis kitartás,a folytonos kevergetéshez.
Cserébe tényleg varázslat lesz ,az első kanáltól az utolsóig! Nekem ez az egyik kedvenc perzsa desszertem!
Odakint tél és szürkeség, idebent séta a rózsakertben, fülemülék dala száll,és elhiszem, hogy lesz még tavasz! Gyertek sétáljatok velem!
Perzsa rózsavizes rizspuding-Fereni
Hozzávalók:
Muzsika:Sting-Desert Rose
1 liter tej
10 dkg rizsliszt
10dkg cukor( helyettesíthető valamilyen egészségesebb alternatívával)
2 e.k rózsavíz( ha valaki szereti az aromáját ,adhat hozzá többet)
A díszítéshez pisztácia pálcikák- vagy ha virágos kedvetekben lennétek,ahogyan én is-őrölt zöld pisztácia és rózsaszirom.
Elkészítés:
- A rizslisztet tálba öntjük, némi hideg tej hozzáadásával csomómentesre keverjük.
- A tejet lábosba öntjük, feltesszük a tűzre.
- Beleöntjük a rizsliszttel kikevert tejet. Beleöntjük a cukrot, elkeverjük. Mérsékelt tűzön, folyamatos keverés mellett főzzük, míg besűrűsödik(kb 20 perc). Ha már sűrűsödni kezd,beleöntjük a rózsavizet. Még 10 percig főzzük.
- Levesszük a tűzről, tálkákba öntjük. Megvárjuk míg kihűl, díszítjük, tálaljuk.
Nooseh Jan!
Drága Olvasó!
Köszönet érte, hogy benéztél! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is! A blog Facebook oldalán jártál már? Pedig érdemes!
Vélemény, hozzászólás?