Ennyire egyszerű és gyorsan elkészíthető perzsa ragut még sosem főztem! Gomba rajongóknak melegen ajánlom! Ezúttal különleges fűszerkeverékre sem lesz szükségünk, zamatokat varázsolni a sáfránnyal és a citrommal fogunk.
Perzsa gomba ragu-Khoresht Gharch
Hozzávalók:
Muzsika:Rakonczai Imre-Ha szeretnél ma még( ” nem tudom látsz-e holnap, nem tudom ,hogy lesz -e holnap…”)
8 db csirke alsó comb filé lebőrözve, feldarabolva
60 dkg apróbb csiperke gomba negyedelve
1 nagy fej saláta hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma
2 e.k rizsliszt
1 dl forrázott sáfrány
2 citrom leve
2 tojás sárgája
só, bors ízlés szerint
olívaolaj
forróvíz
A tálaláshoz apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:
- Egy nagyobb edényben olívaolajat hevítünk, aranysárgára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, még 1 percig pirítjuk.
- Beletesszük a csirkehúst, meghintjük egy kevés borssal, sóval. Felöntjük annyi forró vízzel amennyi ellepi. Rátesszük a fedőt és mérsékelt tűzön 30 percig főzzük.
- Amíg a hús fő, elkészítjük a gombát. Alapos tisztítás után negyedekbe vágjuk a gombákat.
- Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a gombákat és kevergetve addig sütjük, míg levet ereszt.
- Szórjuk meg a rizsliszttel, ízesítsük sóval, borssal. keverjük el.Forraljuk össze, vegyük le a tűzről,adjuk a csirkéhez.
- Ízesítsük a citrom levével, a sáfránnyal,forraljuk össze, és főzzük még 10 percig.
- A tojások sárgáját tegyük tálba, adjunk hozzá egy merőkanálnyit a ragu forró levéből, keverjük össze alaposan. Borítsuk bele a raguba, keverjük el, forraljuk össze.Főzzük újabb 10 percig.
Tálalása főtt hosszú szemű basmati rizzsel.
Nooseh Jaan!
Drága Olvasóm!
Köszönöm, hogy ma is velem tartottál! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is!
Vélemény, hozzászólás?