FRITTATA -vagyis tojáslepény. Közkedvelt iráni étel, számtalan változata ismert. Ezúttal a padlizsános van soron. Két okból is. Az egyik ,hogy el van árasztva a piac padlizsánnal, a másik pedig, hogy még mindig imádom ezt a remek zöldséget, mindegy nekem, hogy milyen formátumban kerül a tányéromra.
Készítsétek el ezt az ízletes tojáslepényt, mely kitűnő választás reggelire vagy akár vacsorára. Persze nem állítom, hogy gyorsan elkészül, de csak elő kell készíteni, aztán meg betolni a sütőbe, s amíg készre sül, lehet egyet szusszanni.
A hagyományos verzió nélkülözhetetlen eleme a petrezselyem, én is ezzel készítettem, de ne fogjátok vissza magatokat , és ha netán lenne otthon friss bazsalikomotok, apríthattok bele azt is, ártani biztosan nem fog neki. Én legközelebb csak bazsalikomot fogok beletenni, majd elmesélem milyen volt.
Padlizsán Frittata
Hozzávalók:
3 db padlizsán
4db tojás habosra keverve
1nagy csokor petrezselyemzöld apróra vágva
1 póréhagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma zúzva
1saláta hagyma apróra vágva
1/2 t.k őrölt kurkuma
1 t.k őrölt szárított menta
Só, bors ,ízlés szerint
2e.k liszt
1mokkáskanálnyi szódabikarbóna
1mokkáskanálnyi őrölt pirospaprika
3e.k olívaolaj
(én csempésztem bele egy kis chilit is, mert imádom)
Ha valaki szeretné még különlegesebbé tenni, tegyen bele 10dkg apróra darabolt diót.
A tetejére 2-3 paradicsom , szeletelve
A tálaláshoz apróra vágott petrezselyem
MUZSIKA:Demjén Ferenc-Hiányzol „A baj az, hogy az idő mindent elrabol….”
Elkészítés:
A padlizsánokat egy villával több helyen megszurkáljuk, majd egészben ,200 fokon puhára sütjük. Ha megsült, tálba tesszük és hűlni hagyjuk. Ha kihűltek a padlizsánjaink lehúzzuk a héjukat és a húsukat apróra vágjuk. Félre tesszük.
Egy serpenyőben.3.e.k olívaolajat hevítünk,beletesszük a póréhagymát, a salátahagymát, és kevergetve aranysárgára pirítjuk. Végül hozzákeverjük a fokhagymákat,és még 2percig pirítjuk. Levesszük a tűzről, tálba öntjük, hozzáadjuk a padlizsánt, a fűszereket, a felvert tojásokat , a lisztet, majd az egészet alaposan elkeverjük.
Kivajazott pite sütőformába öntjük, elrendezzük a tetején a paradicsomszeleteket. Alufóliával befedjük,és 200 fokosra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. A sütési idő leteltével levesszük róla az alufóliát, és még 10 percig sütjük.
Langyosan fogyasztva a legjobb. Kínálhatunk mellé joghurtot és bármilyen idény salátát. Én még a tálalásnál is megszórtam friss petrezselyemmel ,és ezúttal a joghurt mellé olívabogyót is kínáltam.
Nooseh Jan!
Drága Olvasóm! Köszönöm, hogy itt voltál! Várlak legközelebb is! Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass meg a Facebookon is!
Vélemény, hozzászólás?