A legutóbbi bejegyzésemben ígértem egy receptet , melyben sumac-kal fűszerezünk. Az ígéret szép szó….
Sumac-kal fűszerezett Csicseriborsó Saláta
Hozzávalók:
20 dkg csicseriborsó( szárazat használjatok, ne konzervet)
2 gerezd fokhagyma ,zúzva
ízlés szerint só, őrölt bors
1 nagy lilahagyma, vékonyra szeletelve
1 e.k sumac
1 t.k chili por
1 nagy csokor petrezselyemzöld apróra vágva
1 nagy citrom leve
3 e.k olívaolaj
2 e.k gránátalma sűrítmény
1 kisebb csokor menta levél apróra vágva
Muzsika : Demjén Ferenc-Elképzelt szerelem…
- Áztassuk be a csicseriborsót -néhány órára-amíg jól megduzzad-annyi vízbe, amennyi jól ellepi. Ha már jól megduzzadtak a szemek, öntsük le róla az áztatólevet, tegyük egy edénybe és enyhén sós vízben főzzük puhára . Szűrjük le, tegyük tálba, várjuk meg míg kihűl.
- A hagymát sózzuk meg jó alaposan, hagyjuk állni míg levet ereszt. Öntsük le róla a levet, majd szórjuk rá a sumac-ot. Keverjük el jó alaposan.
- Öntsük egy tálba a citrom levét, csorgassuk hozzá folytonos keverés mellet az olívaolajat. Adjuk hozzá a gránátalma sűrítményt, a fokhagymát , és keverjük el alaposan. Ízesítsük a chilivel , a sóval és a borssal.
- Adjuk a zöldfűszereket, és a sumac-kal fűszerezett hagymát a csicseriborsóhoz.
- Öntsük rá az öntetet,keverjük össze jó alaposan, és kész is vagyunk.
Néhány órára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Frissen az igazi!
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm! Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak legközelebb is! Ha tetszett a bejegyzés, látogass meg a Facebookon is!
Vélemény, hozzászólás?