Nincs jobb egy forró, izzadós nap után, mint egy frissítő zuhanyzás után elkortyolni egy fanyar, savanykás ízű hibiszkusz teát.
Akár melegen, akár langyosan, akár hidegen,jegesen. Magáról a hibiszkuszról és a virágjából készített sherbetről itt olvashatsz:A nyár itala-Hűsítő Hibiszkusz Serbet
Iránban mindig, minden napszakban szívesen fogyasztott ital a tea. A teákról és a tea készítésről itt olvashatsz:Főzz velem perzsa teát 1.- Fekete tea és egy kis teatörténelem
Főzz Velem Perzsa Teát 2. -Borágó Tea
Főzz velem perzsa teát 3.-Kamilla tea(Chai Babooneh)
Hogy miért igyál minél gyakrabban hibiszkusz teát? Sorolom:
- szabályozza a vérnyomást
- csökkenti a koleszterinszintet
- védi a májat
- véd a ráktól
- gyulladáscsökkentő, antibakteriális
- enyhíti a menstruációs görcsöket
- antidepresszáns hatású
- segíti a fogyást
Célszerű forrázva készíteni, 10 -15 percig állni hagyni, míg az élvezeti értékét adó íz és színanyagok kioldódnak belőle. Én rendszerint ízesítés nélkül fogyasztom, bár remek ,mézzel vagy sáfrányos cukorral ízesítve is. Jeges tea készítésekor megvárjuk amíg teljesen kihűl, behűtjük és fogyasztás előtt közvetlenül beletesszük a jégkockákat.
Noosheh Jaan!
Drága Olvasó!
Köszönöm, hogy benéztél! Főzz velem legközelebb is! A blog Facebook oldalán is szívesen látlak!
Vélemény, hozzászólás?