Saját recept következik, a tradicionális perzsa töltött paprika-Dolmeh Felfel -után szabadon.
A Dolmeh Felfel receptjét ide kattintva találod: Perzsa töltött paprika-Dolmeh Felfel
Az eredeti recepthez képest lényeges elemeken változtattam .
Nem tettem bele sem zöldfűszereket sem pedig sárgaborsót. A töltelék fűszerezése is sokkal visszafogottabb, kizárólag sót, borsot, kurkumát és sűrített paradicsomot használtam.
A már megtöltött paprikákat curry-vel és sáfránnyal ízesített friss paradicsomból készített szószban főztem készre. A végeredmény mennyei lett!
Töltött pritaminpaprika sáfrányos paradicsom szószban
Hozzávalók
Muzsika:Végtelen(Song for Sara-By Greg Baker-The Piano Guys)
5 db pritaminpaprika
15 dkg rizs
1 nagyobb saláta hagyma apróra vágva
5 dkg vaj
50 dkg darált marhahús
ízlés szerint só, őrölt fekete bors
1 t.k kurkuma
3 .k sűrített paradicsom
A paradicsomszószhoz
1 kg paradicsom(lehetőleg lucullus)
2 e.k olívaolaj
3 t.k sáfránylé
1 t.k curry
Elkészítés
A rizst alapos tisztítás után áztassuk be 2 órára sós vízbe. Szűrjük le. Tegyük lobogva forró vízbe 5 percre, szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel. Csöpögtessük le alaposan. Tegyük félre.
A paprikákat alaposan mossuk meg. Vágjuk le a tetejüket, tegyük félre. Szedjük ki a magházat, öblítsük ki a paprikák belsejét.
Egy nagyobb edényben forraljunk vizet, tegyünk bele 1 evőkanálnyi sót. Ha már lobogva forr tegyük bele a paprikákat( a tetejüket is) és főzzük 5 percig. Szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel, majd a paprikákat tegyük üreggel lefelé egy papírtörlőre, hogy a felesleges víz kicsöpöghessen.
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat. Tegyük bele a hagymát, pirítsuk aranysárgára. Adjuk hozzá a darált húst, ízesítsük sóval, borssal, kurkumával, keverjük el alaposan. Főzzük míg a hús kifehéredik. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, keverjük el,és még néhány percig pirítsuk tovább. Vegyük le a tűzről, öntsük egy hőálló keverőtálba. Öntsük hozzá a rizst, keverjük el.
A paradicsomoknak húzzuk le a héját, vágjuk apróra. Egy nagyobb serpenyőbe öntsük bele a 2 evőkanál olívaolajat. Öntsük bele a paradicsomot, ízesítsük a sóval, borssal, curry-vel és a sáfránnyal. Forraljuk össze.
Töltsük meg a paprikákat a darált húsos rizzsel. Tegyük a fűszerezett paradicsomszószba. Tegyük rá a fedőt és alacsony hőfokon főzzük 50-60 percig, míg a paprikák megpuhulnak és a paradicsom jó sűrű lesz. Tálalásnál tegyük rá a tetejüket.
Noosheh Joon!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is! A blog Facebook oldalán is szívesen látlak.
Vélemény, hozzászólás?