Sárgabarackból lekvártekercset készíteni sokkal könnyebb , mint gondolnád. Érdemes kihasználni a sárgabarack szezont, épp a vége felé járunk , a barackok állaga pont megfelelő.
Iránban nyáron szinte nincs háziasszony, aki ne készítene Lavashakot, persze nem akkora mennyiségben , mint én, és nem a sütőben, hanem a napon szárítva.
A Lavashak készülhet szinte minden gyümölcsből, az ízkombinációknak csak a képzeletünk szabhat határt.
Sárgabarack lekvártekercs-Lavashak Zardaloo
Hozzávalók
1 kg sárgabarack kimagozva felezve
1 csipet só
1 citrom leve
3-4 e.k cukor(én diétásat használtam)
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 C fokosra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, tegyük rá a sárgabarackokat. Toljuk be a sütőbe 30 percre.
Vegyük ki a sütőből, öntsük egy tálba. Botmixerrel pürésítsük. Öntsük a barackpürét egy lábosba. Adjuk hozzá a citrom levét a sót és a cukrot. Tegyük fel a tűzre, kevergetve 1-15 percig főzzük.
Vegyük le a tűzről, öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe. A sütési idő és hőmérséklet a lekvártekercsek vastagságától függ. Ha vastagabban kenitek, akkor magasabb főfokon kell sütni, ha vékonyabban, akkor alacsonyabb főfokon célszerű sütni. ( Ami nálam bevált: vékonyabbra kenve- 100 C. 2-2,5 óra )
Ne hagyjátok magára , néha nézzetek rá. Akkor jó, ha már nem ragad bele az ujjatok.
Kivesszük a sütőből, hűlni hagyjuk, tetszőleges méretű csíkokra vágjuk, feltekerjük. . Ha nem faljuk fel azonnal, lezárható tetejű tároló dobozba tesszük, sokáig eláll.
Nooshah Jaan!
Drága Olvasóm! Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is! A blog Facebook oldalán egy remek csapat vár! Gyere!
Vélemény, hozzászólás?