Ezt a paradicsomos rizs ételt a legjobb nyáron ,paradicsomszezonban elkészíteni. Biztos vagyok benne, hogy meg fogtok döbbenni, milyen egyszerűen elkészíthető! S abban is biztos vagyok, hogy a kedvencetek lesz! Kivételesen nem kell órákig áztatni a rizst, de az alapos átmosás ezúttal sem maradhat el! Alaposan mossátok át ,ötször, hatszor, míg a víz teljesen áttetsző nem lesz! Kivételesen elég lesz fél órányi áztatás, és nem vízben, hanem a paradicsomban! A savas paradicsomtól mennyei aromája lesz a rizsnek! Shirázi salátával ideális nyári ebéd .
Egyéb rizs étel recepteket itt találhatsz:Perzsa káposztás rizs-Kalam Polo
Borbolyás rizs csirkével-2.-Zereshk Polo ba Morgh
Perzsa paradicsomos rizs burgonyával-Dami Gojeh Farangi
Hozzávalók:
Muzsika:Arash -Broken Angel
2 bögre hosszú szemű basmati rizs(2,5 dl-es )
7 db paradicsom(vízfürdő, héj lehúz:)) majd botmixerrel pürésít
6 db kisebb burgonya, hámozva, apró kockákra vágva
1 nagy fej salátahagyma apróra vágva
3 e.k sűrített paradicsom
1 t.k őrölt kurkuma
3 e.k olívaolaj
só
2,5 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- Amint azt már említettem volt, a rizst alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, tálba tesszük. Ráöntjük a botmixerrel pürésített paradicsomokat, elkeverjük. 30 percig állni hagyjuk.
- Egy nagyobb edényben a 3 e.k olívaolajon aranysárgára pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a kurkumát és a kockázott burgonyákat.Elkeverjük és 10 percig pirítjuk.
- Beletesszük a sűrített paradicsomot, 2 percig pirítjuk.Mehet bele 1 teáskanálnyi só.
- Hozzáöntjük a paradicsomos rizst, és 0,5 dl vizet. Alaposan elkeverjük. Az edény közepére felkupacoljuk, a fakanál nyelével lukakat fúrunk bele. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal. Rátesszük a fedőt és nagy lángon 10 percig főzzük.
- Vegyük le a fedőt, csomagoljuk be egy tiszta konyharuhába, tegyük rá az edényre. Vegyük takarékra és 40 percig főzzük.
- Tálalás Shirázi salátával(Shirázi Saláta
Noosheh Jaan!
Drága Olvasóm! Köszönöm, hogy itt voltál! Várlak legközelebb is! A Facebookon is nézz be hozzám!
Vélemény, hozzászólás?