Megmutatom hogyan varázsolhatsz fejedelmi lakomát,egy egyszerű,hétköznapi csirkéből.
A végeredmény aranylóan sárga,porhanyós,omlós csirkesült. S,hogy mitől lesz omlós?Attól,hogy kérget sütünk rá,aztán lassú tűzön puhára puhára főzzük, majd zsírjára sütjük. Nem kell hozzá más csak őrölt kurkuma, sumac,fokhagyma és lime leve.
Tálalhatod bármilyen idénysalátával,bár én haza beszélek,és Shirázi salátát ajánlok mellé,természetesen az elmaradhatatlan perzsa párolt rizzsel.
Kurkumás csirke cumac-kal és lime-mal
Hozzávalók:
4db csirke felsőcomb,de lehet alsó is
1 tk.só
1ek.őrölt kurkuma
1tk.bors
1tk.sumac
2 lime
4e.k olívaolaj
5gerezd fokhagyma zúzva
2dl víz
Muzsika:Magma Cum Laude-Vidéki Shanzon(ha már a gyulai strandon fekve írok.
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a kurkumát ,a sóval és a borssal. Megszórjuk a csirkéket,a kezünkkel belemasszírozzuk a fűszereket.
Egy nagyobb serpenyőben(fedeles) felforrósítjuk a olívaolajat. Beletesszük a csirkéket,oldalanként 7-7 percig pirítjuk.
Mérsékeljük a lángot,felöntjük a csirkéket vízzel,beledobjuk a zúzott fokhagymákat. Megszórjuk a csirkéket sumac-kal. Rányomjuk egy lime levét. Rátesszük a fedőt,és 35 percig főzzük.
A főzési idő leteltével levesszük a fedőt,és nagy lángon zsírjára sütjük a csirkéket. A szaftjával leöntve tálaljuk.Tálalás előtt szórjuk még meg sumac-kal.
Noosheh Jaan!
Drága Olvasó! Köszönet érte,hogy itt voltál! Főzz velem máskor is! A blog Facebook oldalán is várlak!
Vélemény, hozzászólás?