Nyár van(vagy valami olyasmi), kukorica szezon, grill szezon, mindenféle szezon…Ha ezen okokból kifolyólag grillezni támadna kedvetek, próbáljátok ki a grillezett kukoricát, mert a végeredmény némi vajjal és lime lével fogyasztva, valami egészen elképesztő! Különlegesen finom ízét annak köszönheti, hogy grillezés előtt és közben is meleg vízbe kell meríteni.
Iránban, közkedvelt csemege, utcai árusoktól könnyen beszerezhetjük. Szinte nincs olyan park, ahol ne árusítanák, a vajban fürdetett fűszeres kukoricával egyetemben, melynek receptjét ide kattintva találhatod:Iráni streetfood-mexikói kukorica
Perzsa grillezett kukorica-Balal
Hozzávalók:4 cső kukorica
4 e.k só
meleg víz
lime lé vagy vaj a tálaláshoz
Elkészítés:
A kukoricákat megpucoljuk. Egy nagyobb tálba meleg vizet öntünk, beleteszünk 2 e.k sót, elkeverjük. Beletesszük a kukoricákat, és 30 percig áztatjuk.
Egy nagyobb tálba meleg vizet öntünk, elkeverjük benne a másik két kanál sót.
Előkészítjük a grillt, akkor jó, ha már csak parázslik. Rátesszük a kukoricákat, és forgatva 15 percig sütjük. Levesszük a tűzről és beletesszük a sós meleg vízbe, amíg kihűl.
Néhány percre visszatesszük a grillre.
Levesszük és sós vízzel meglocsoljuk. Ínyencek tehetnek rá némi forgácsolt vajat, illetve csorgathatnak rá a lime levéből.
Noosheh Jaan!
Drága Olvasóm! Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is!
Vélemény, hozzászólás?