Ez a gyorsan elkészíthető , elegánsan tálalható puding rendkívüli népszerűségnek örvend a Közel-keleten. Gyakorta ízesítik rózsavízzel, és kardamommal.
Iránban leginkább ezt a változatát készítik:Perzsa rózsavizes rizspuding-Fereni
Készíthető mandula- szója vagy kókusz tejből egyaránt. Akár hidegen, akár melegen tálaljátok, ellenállhatatlanul finom! Ezt a receptet most a tavasz közeledte és a narancs virágok édes illata ihlette.
Narancsvirágvízzel ízesített rizspuding fahéjas datolyasziruppal
Hozzávalók:
Muzsika:Ebi, Kamran and Hooman-Kolbeh
10 dkg rizsliszt
0,5 l tej
10 dkg cukor
2 t.k narancsvirágvíz
1 e.k őrölt zöld pisztácia a tetejére díszítésnek
A datolyasziruphoz
2 e.k méz
3 e.k víz
1/2 e.k őrölt fahéj
10 dkg iráni datolya magozva
2 t.k narancsvirágvíz
Elkészítés:
Öntsük a tejet egy lábosba, folytonos keverés mellett szitáljuk bele a lisztet . Öntsük bele a cukrot, újból keverjük el. Tegyük fel a tűzre, és kevergetve főzzük, míg besűrűsödik. Öntsük bele a narancsvirágvizet. Vegyük le a tűzről, töltsük tálkákba.
Amíg hűl, készítsük el a datolyaszirupot. Ehhez tegyük egy tálba a hozzávalókat és lassú tűzön addig főzzük, míg sűrű, szirupszerű nem lesz.
Tálalásnál tegyünk a datolyaszirupból a puding tetejére, szórjuk meg őrölt zöldpisztáciával.
Noosheh Jaan!
Drága Olvasó! Köszönet érte, hogy benéztél! Tarts velem, főzzünk együtt legközelebb is! A blog Facebook oldalán is várlak!
Vélemény, hozzászólás?