A Kookoo Sabzi(zöldfűszers frittata dióval és borbolyával)egy igazán tavaszi étel. Hagyományosan helye van az újévi ,ünnepi asztalon a Sabzi Polo és a hal mellett. A serpenyőben készíthető változat receptjét ide kattintva találod:A perzsa újév ételei(2.)-Zöldfűszeres frittata(Kookoo Sabzi)
Csúnya dolog ezt mondanom, tudom, de én a Kookoo Sabziért annyira nem rajongok. Ellenben ,ez a változat levett a lábamról, nagy valószínűséggel a hozzáadott curry lehet a ludas… Rém egyszerű elkészíteni,kicsit sem kell megijedni tőle. A végeredmény egy vitaminokkal teli , igazán ízletes,könnyű előétel, mely diétába is beilleszthető.
Zöldfűszeres tojástekercs borbolyával és dióval-Kookoo Sabzi Roll Up
Hozzávalók:
Muzsika:Ebi & Arash-Ey Yar Begoo
Zöldfűszerek: 1 csokor petrezselyem
1 csokor koriander levél
1 csokor kapor
1 csokor zöldhagyma szár
7 db tojás(3,.4)
1 e.k liszt
10 dkg dióbél durvára darabolva
10 dkg borbolya(megmosva, 10 percre beáztatva, leszűrve)
Fűszerek: só, fehér bors, chili, kurkuma, curry ( ízlés szerinti mennyiségek 1-1 csipet)
Elkészítés:
Vágjuk apróra a zöldfűszereket. Törjünk fel 3 tojást. Tegyük egy tálba, ízesítsük sóval, és fehér borssal ,keverjük habosra. Adjuk hozzá a lisztet, egy maréknyit az aprított zöldfűszerből. Borítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és toljuk be a 180 fokosra előmelegített sütőbe 5 percre.
Amíg sül, törjük fel a maradék 4 tojást, öntsük tálba. Ízesítsük a curryvel, sóval, kurkumával és chilivel. Keverjük el . Adjuk hozzá a maradék zöldfűszereket, keverjük el.
Vegyük ki a sütőből a zöldfűszeres tojáslapot. Öntsük rá a zöldfűszeres tojást, egy fakanállal oszlassuk el rajta egyenletesen. Toljuk vissza a sütőbe, ezúttal 10 percre.
Vegyük ki a sütőből. Szórjuk rá a diót és a borbolyát. Tekerjük fel. Toljuk vissza a sütőbe, az utolsó 10 percre. Vegyük ki a sütőből, és szeletelve tálaljuk. Kínálhatunk mellé natúr joghurtot.
Noosheh Joon!
Drága Olvasóm! Köszönöm, hogy itt voltál! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is! A blog Facebook oldalán is nagyon szívesen látlak!
Vélemény, hozzászólás?