Rögtön az elején leszögezem, hogy a tradicionális recept szerint a Mahi Shekam Por- gránátalma sűrítménnyel és zöldfűszerekkel ízesített dióval töltött halat takar.
Ezúttal kísérletezgettem egy kicsit, a saját fejem és ízlésem után ballagva.. Mivel nagyon szeretem a zelleres marharagut, gondoltam egy merészet , és egy angol zellerrel, petrezselyemmel és mentával töltött pisztrángot készítettem. Fanyalgók is bátran készítsék el, mert átment a teszten, az én drága kisfiam úgy falta fel, hogy csak lestem.Ő pedig egy igazi ínyenc, ha ő megette, valóban jól sikerült.
Egyéb pisztrángos receptet itt találsz:https://granatalmaesborbolya.cafeblog.hu/2016/12/08/perzsa-aszalt-gyumolcsokkel-toltott-pisztrang-safranyos-vajban-sutve-a-legjobb-amit-csak-tehetsz-az-unnepi-asztalra/
Zöldfűszerekkel töltött pisztráng-Mahi Shekam Por
Hozzávalók:
Muzsika:Elvis Presley-Can’t Help Falling in Love
1 pisztráng
2citrom leve
5 dkg vaj
3 e.k olívaolaj
1 t.k só,
1 t.k őrölt kurkuma
1 t.k őrölt bors
1 t.k fokhagymapor
5 e.k liszt
1 nagyobb csokor petrezselyemzöld apróra vágva
1 kisebb csokor menta apróra vágva
3 szál angol zeller apróra vágva
1 nagyobb fej saláta hagyma apróra vágva
Elkészítés:
Alapos tisztítás után sózzuk be a pisztrángot kívül-belül. Locsoljuk meg az egyik citrom levével, tegyük félre 15-20 percre.
Közben készítsük el a tölteléket. Egy serpenyőbe hevítsünk 2-3 evőkanálnyi olívaolajat. Pirítsuk aranysárgára a hagymát. Tegyük bele az apróra darabolt zellert, a petrezselymet és a mentát. Kevergetve pirítsuk néhány percig. Ízesítsük egy csipet sóval és egy fél citrom levével. Vegyük le a tűzről ,tegyük félre.
Egy nagyobb tálba öntsük bele a lisztet, a fokhagymaport, a kurkumát, a sót és a borsot. Keverjük el.
Töltsük meg a pisztrángok hasüregét a zöldfűszeres keverékkel. Tűzzük össze hústűvel vagy fogvájóval.
Óvatosan forgassuk bele a fűszeres lisztbe,mindkét oldalát.
Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk meg a vajat némi olívaolajjal. Óvatosan forgassuk meg benne a töltött halat, majd tegyük tepsibe, locsoljuk meg az olívás vaj keverékével. Toljuk be a sütőbe és 180 fokon 30 percig süssük.
Tálalása főtt basmati rizzsel.
Nooseh Jaan!
Drága Olvasóm! Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is!
Vélemény, hozzászólás?