Ha különleges gasztroajándékkal szeretnétek meglepni valakit, akkor ez a dzsem remek választás.
Már csak azért is, mert mennyei ízű, könnyen elkészíthető és valóban különleges.
Ha valaki még nem ismerné a borbolyát, annak segítségül a link:https://granatalmaesborbolya.cafeblog.hu/2016/10/28/borbolyas-rizs-csirkevel-zeresk-polo-ba-morgh/
A kedvenc iráni gyümölcsömet , a magnélküli borbolyát(Berberis Vulgaris)az iráni Dél-Khorasan tartományban termesztik. Az őszi szüretet követően, a gyümölcsöket a napon szárítják meg.
A borbolyának semmihez sem hasonlítható , savanykás íze, és ragyogó rubin vörös színe van. Magas C-vitamin és antioxidáns tartalma miatt célszerű beiktatni a mindennapok gyümölcsei közé.
Perzsa borbolya dzsem-Moraba Zereshk
Hozzávalók:
Muzsika: Bon Bon -Az első karácsony
10 dkg borbolya alaposan megmosva
10 dkg cukor
1.5 dl víz
1 t.k vanília
( A mennyiségek tájékoztató jellegűek, ebből a mennyiségből 2 kis üveggel lesz.)
Elkészítés:
A cukrot lábosba öntjük, a vízzel felöntjük, feltesszük a tűzre. Felforraljuk, majd mérsékelt tűzön addig főzzük, míg gyöngyöző cukorsziruppá válik. Ekkor beletesszük a borbolyát és lassú tűzön 35-40 percig, néha megkeverve főzzük. Hozzáadjuk a vaníliát, majd levesszük a tűzről és még forrón üvegekbe töltjük.
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is! Ne feledd, a blog Facebook oldala is remek hely ,egy még remekebb társasággal!
Vélemény, hozzászólás?