Egy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető sütemény receptje következik. Ezt a diós süteményt általában a perzsa újév ünnepére készítik el az iráni háziasszonyok, de mi most advent apropóján kivételt teszünk.
Perzsa lisztmentes diós aprósütemény-Naan -e Gerdooi
Hozzávalók:
5 tojás sárgája
3 e.k porcukor
1/4 t.k vanília
30 dkg darált dió( fontos, hogy ne finomra daráljuk a diót, jobb, hanem kissé darabosra!)
Elkészítés:
Keverjük ki jó alaposan a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával. Öntsük rá a darált dióra, keverjük el jó alaposan.
Melegítsük elő a sütőt 160 C-ra.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Egy teáskanállal tegyünk kisebb halmokat a sütőpapírra.Nyomkodjunk bele egy fél dióbelet. Toljuk be a sütőbe és 15 -20 percig süssük.
Nagyon vigyázzunk, hamar odaég! Vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni.
Nooseh Jaan!
Drága Olvasó!
Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is! A blogot a Facebookon is megtalálod!
Vélemény, hozzászólás?