Szezonja van a zöldborsónak és a kapornak egyaránt, érdemes kihasználni, és ha már a szezon első zöldborsólevese kipipálva, bátran próbálkozzatok ezzel a tojáslepénnyel, mert egyszerű, finom, uzsonnára, piknikre ,kiváló választás. Hűs, kapros joghurttal kínáltam.
Zöldborsós frittata-Kookoo-ye Nokhod Farangi
Hozzávalók
8 db L-es méretű tojás
2 nagy csokor kapor +1 a joghurthoz apróra vágva
2 e.k vaj
2 e.k liszt
45 dkg zöldborsó
1 e.k cukor
só, bors ízlés szerint
1 t.k őrölt római kömény
1 csipet szódabikarbóna
A tálaláshoz sűrű natúr joghurt
Elkészítés
A zöldborsót egy kevés sóval és cukorral ízesített vízben puhára főzzük, leszűrjük, botmixerrel pürésítjük. Tálba tesszük.
A vajat felolvasztjuk, beletesszük a kaprot, 1-2 percig kevergetve pirítjuk.
Egy nagyobb tálban alaposan felverjük a tojásokat. Beleöntjük a pirított kaprot, a zöldborsópürét, elkeverjük. Beleszórjuk a lisztet, a szódabikarbónát, ízesítjük a fűszerekkel. Elkeverjük.
Süthetjük vajjal kikent serpenyőben is, de én most a fotók kedvéért muffin formákat használtam. A szilikon formákat még kikenni sem kell. Háromnegyedig töltöttem a masszával és 30 percig sütöttem , 180 C fokos sütőben.
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is!
Vélemény, hozzászólás?