Lám -lám, mi mindenre vagyok képes, csak ne kelljen még egy napig töltött káposztát ennem….Valami könnyű, egészséges , meleg ebédre vágytam , és hát ez lett belőle. Még szerencse, hogy az őszi spenótszezonban fagyasztottam le spenótot, vöröslencse és bulgur szinte mindig van itthon, mert szeretem mindkettőt. Könnyen, gyorsan elkészíthetőek és még egészségesek is, akárcsak ez a leves.
Vöröslencseleves bulgurral spenóttal
Hozzávalók:
Muzsika: Republic-Jöjj hozzám bárhonnan
1 fej salátahagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma zúzva
10 dkg bulgur megmosva, lecsepegtetve
10 dkg vöröslencse megmosva, lecsepegtetve
20 dkg spenót apróra vágva
1 t.k őrölt szárított menta
1 t.k őrölt kurkuma
1 t.k őrölt gyömbér
1/2 t.k őrölt római kömény
A tetejére 1 t.k olívaolaj , 1 t.k füstölt paprika, chili
zöldségalaplé
olívaolaj
2 lime leve
ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
- Egy lábosba olívaolajat öntünk, aranysárgára pirítjuk rajta a hagymát.
- Hozzáadjuk a fokhagymákat, kevergetve még 1 percig pirítjuk.
- Beleszórjuk a mentát, a kurkumát, a gyömbért, és a római köményt . Elkeverjük.
- Beleöntjük a bulgurt , és a vöröslencsét. Felöntjük a zöldségalaplével.
- Hozzáadjuk a spenótot, alaposan elkeverjük.
- Rátesszük a fedőt, és mérsékelt lángon 30 percig főzzük.
- Ha a lencse és a bulgur is megfőtt, megkóstoljuk, ha szükséges fűszerezzük.
- Öntsük bele a lime levét, forraljuk össze.
Merjük tányérokba,öntsünk rá egy evőkanálnyi olívaolajat, szórjuk rá a füstölt paprikát, és ízlés szerinti mennyiségű chilit.. Melegen fogyasszuk.
Vélemény, hozzászólás?