A Közel -Kelet híres itala népszerű szomjoltó Iránban is, kiváltképp, forró nyári napokon.
Népszerűsége töretlen, hisz a tamarind emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatását , régóta felhasználja a hagyományos orvoslás. A tamarindról bővebben itt olvashatsz:Fűszerlexikon-Tamarind
A tamarind gyümölcse javítja az emésztést,májvédő, csökkenti a koleszterinszintet,kedvező hatással van az epére és javítja az általános egészségi állapotot is. Amellett ,hogy képes méregteleníteni az egész szervezetet,megszünteti a zsírt a májban. Székrekedés ellen is kiváló. A benne található hatalmas mennyiségű C-vitaminnak köszönhetően , úgy működik, mint egy antioxidáns. Egyéb vitaminok és ásványi anyagok melyek megtalálhatók benn: -tiamin, vas, magnézium, foszfor réz,kalcium és niacin .
Tamarind sherbet narancsvirágvízzel-Sharbat-e Tambreh Hendi
Muzsika:Ehaam Bezan Baran New 2018
2 dl víz
20 dkg cukor( lehet diétás is!)
5 e.k tamarind sűrítmény
1 e.k narancsvirágvíz
1 narancs darabolva
jégkocka a tálaláshoz
Elkészítés:
A vizet a cukorral lábosba öntjük, elkeverjük. Feltesszük a tűzre, felforraljuk, sziruppá főzzük. Beleöntjük a tamarindot, elkeverjük, 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről, beleöntjük a narancsvirágvizet, elkeverjük.
Hagyjuk kihűlni. Poharakba jégkockát és narancs darabokat teszünk,tetszőleges mennyiségű sherbetet öntünk rá, (attól függően, hogy mennyire szeretnénk töményen inni) majd felöntjük vízzel. Egészségünkre!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is! A blogot keresd a Facebookon is!
Vélemény, hozzászólás?