A Yeralma Yumurta- Mentával ízesített főtt krumpli ,tojással, némi vajjal krémesebbé téve, lavash kenyérbe csomagolva , az iráni Tabriz városának leghíresebb utcai étele.
Nagyon egyszerűen elkészíthető, ám annál ízletesebb étel, mely kiváló fogás lehet reggelire, napközben-ha csak bekapnánk valamit ,de akár vacsoraként is megállja a helyét. Személyenként 2 krumplit és 2 tojást számíthatunk, ha nincs lavash kenyerünk,megteszi a pita is. Tálalásnál kínáljunk mellé hónapos retket, újhagymát vagy akár ecetes uborkát is. Frissen, melegen az igazi.
Krumpli tojással-Yeralma Yumurta
Hozzávalók:
4 db krumpli héjában főtt krumpli
4 db keményre főzött tojás
1 t.k szárított menta
2,5 dkg vaj,
só, bors ,ízlés szerint
víz
A tálaláshoz feta sajt, lavash vagy pita kenyér, hónapos retek, újhagyma.
Elkészítése:
A krumplikat és a tojásokat megpucoljuk. Tálba tesszük, burgonyanyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a sót, mentát és a borsot, és addig keverjük míg a vaj felolvad.
A kenyérből darabokat törünk, a tojásos krumpliból kisebb adagot kanállal ráhalmozunk, a kenyeret összefogjuk és felfaljuk. Ugye, ennél egyszerűbb recept nincs is?
Noosheh Joon!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is! A Facebookon is tarts velem, hogy elsőként értesülhess az új receptekről, vagy csak gyere , ha remek társaságra vágysz!
Vélemény, hozzászólás?