Azért sem vagyok hajlandó hagyományos ízesítésű sütőtök krémlevest főzni, tejszínnel és a megszokott fűszerekkel. Kísérletezgetek,és kicsit sem bánom, ha magányosan kóstolgatom…
Ezúttal gránátalma sűrítménnyel , fahéjjal ,római köménnyel ,őrölt korianderrel és végül ,ománi citrommal ízesítettem. A végeredmény igazán fenomenális lett! No meg látványos, mert dísztökben tálaltam. A tetejét gránátalma magokkal és joghurttal díszítettem. Készítsétek el, érdemes!
Sütőtök Krémleves Perzsa Módra -Gránátalma sűrítménnyel és Ománi Citrommal
Hozzávalók:
1 nagy fej salátahagyma, apróra vágva
1 sütőtök, meghámozva, kimagozva, kockára vágva
5 dkg vaj
1/2 t.k őrölt koriander
1/2 t.kőrölt fahéj
1/2 t.k őrölt római kömény
fél liter zöldségalaplé
2 dl víz
1 e.k gránátalma sűrítmény
2 db ománi szárított citrom
Muzsika: A legeslegjobb:Ben E. King-Stand By Me. Imádom,megunhatatlan!
A tetejére:
Gránátalmamagok
natúr joghurt
Elkészítés:
- Egy edényben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a hagymát, aranysárgára pirítjuk.
- Hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, megszórjuk a fűszerekkel.
- Felöntjük a zöldségalaplével és a vízzel. Lefedve 30 percig főzzük.
- Az ománi citromokat egy villával szurkáljuk át. Tegyük vízzel teli tálba, tegyünk rá valamit nehezéknek, hogy a víz alatt maradjanak. 15-20 percig ázzanak, majd szűrjük le.
- A főzési idő 20.percében adjuk az ománi citromokat a leveshez. 10-15 percig főzzük, majd egy fakanál segítségével préseljük ki belőlük az aromás levet . A citromokat vegyük ki.
- Egy botmixer segítségével pürésítsük a tököt a lével együtt.
- Keverjük hozzá a gránátalma sűrítményt, forraljuk össze. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal.
Tálalásnál a tetejét szórjuk meg gránátalma magokkal , kínáljunk hozzá natúr joghurtot.
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönöm, hogy itt voltál! Várlak legközelebb is! Ha a Facebookon jársz, nézz be hozzám, csak ott látható képanyaggal várlak!
Vélemény, hozzászólás?