Ezzel a fűszeres, isteni ízű étellel egyetlen egy baj van csupán. Nem tudok belőle sohasem elegendő mennyiséget sütni. Mert imádom! Ha tehetném és nem kéne vigyáznom a vonalaimra, minden héten ezt falnám. Sajnos odafigyelek, ezért aztán nagyon ritkán készítem ,mindig csak akkor, mikor már hetek óta befészkeli magát a sóvárgás, agyacskám rejtett zugába,és addig nem hagy békén, míg meg nem sütöm.
A receptet pakisztáni barátnőmtől kaptam, az ő rendkívüli vacsorái egyikén kóstoltam először. Azon az estén ,én nem is nagyon akartam mást enni. Csak ezt.
Imádom benne a sok koriander zöldet és a római köményt egyaránt. És a tudat, hogy fokhagymás chiliszósszal kell enni, az maga a mennyország!
Az elkészítésénél két nagyon fontos dologra kell ügyelni:
Az egyik, hogy a burgonyát nem szabad (forrástól számított) 1o percnél tovább főzni!
A másik, hogy csak egy ujjnyi ,forró olajban kell kisütni.!Ellenkező esetben nagyon megszívja magát olajjal és ehetetlen lesz. Ja, és atomjaira hullik….
Pakisztáni Korianderes Burgonyalepényke
Hozzávalók:
Muzsika: Phil Collins-Can’t Stop Loving You
1/2 kg apróbb burgonya
1 t.k őrölt római kömény
1 kis fej salátahagyma finomra vágva
1 nagy csokor koriander zöld apróra vágva
só
chili
1 egész tojás
Elkészítés:
- A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, negyedekbe vágjuk. Annyi vízben amennyi ellepi feltesszük főni. Ahogyan azt már említettem, forrástól számított 10 perc elegendő. Levesszük a tűzről, leszűrjük. Tálba tesszük és még forrón egy villával áttörjük.
- Hozzáadjuk a római köményt, az aprított hagymát, és a koriander zöldet.
- Ízesítjük ízlés szerint sóval és chilivel.
- Vizes kézzel lapos kis korongokat formázunk belőle.(nyugodtan lehet laposabb a fotón láthatónál!)
- A tojást egy villával felverjük, megfürdetjük benne a burgonyalepénykéket.
- Egy serpenyőben egy ujjnyi olajat hevítünk, beletesszük a lepénykéket, mindkét oldalukat 5-5 percig sütjük.
- Papírtörlőre szedjük, leitatjuk róla a felesleges olajat.
Melegen, fokhagymás chili szósszal tálaljuk.
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönöm, hogy itt voltál! Főzz velem legközelebb is! A blog Facebook oldalán is várlak! Látogass meg, ha teheted!
Vélemény, hozzászólás?