Maradék főtt rizs felhasználásának remek módja,eme húsmentes köfte elkészítése. Zöldfűszerektől illatozó, telis-tele vitaminnal. Naná, hogy tettem bele borbolyát. És naná, hogy joghurttal tálaljuk. A joghurtot ízesíthetitek fokhagymával, salotta hagymával, apróra vágott korianderrel , egy lime levével megbolondítva. De kínálhattok hozzá akár kechupot, vagy bármilyen más általatok kedvelt szószt.
Fogyaszthatjátok elő vagy főételként,de akár vendégváró falatként is megállja a helyét.
Spenótos rizs köfte

Hozzávalók:
25-30 dkg főtt basmati rizs
15 dkg bébi spenót apróra vágva
1 nagyobb fej salátahagyma apróra vágva
1 nagy csokor korianderlevél apróra vágva
1 csokor bazsalikom apróra vágva
1 kisebb maréknyi borbolya, megmosva, 5 percre beáztatva, leszűrve
10 dkg mozzarella sajt lereszelve
10 dkg parmezán reszelve
3 db egész tojás
3 e.k olívaolaj
- Muzsika: Jason Mraz -I’m Yours Nagyon imádom!
Fűszerek:
ízlés szerint só, őrölt fekete bors
1 t.k kurkuma
2 t.k forrázott sáfrány
11 t.k őrölt, szárított rózsaszirom
A tálaláshoz:
Sűrű natúr joghurt, kedvetek és ízlésetek szerint ízesítve ( én ezúttal sumac-ot használtam)vagy akár kechup, fokhagymás chili szósz, stb…
Elkészítés:
- Egy serpenyőben , a felhevített olívaolajon aranysárgára pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a spenótot és a zöldfűszereket, ízesítjük a fűszerekkel, majd lefedve saját levében 10 -15 perc alatt puhára pároljuk.
- A maradék rizst tálba öntjük, hozzáadjuk a sajtokat, a borbolyát, a tojásokat, és alaposan elkeverjük.
- Nedves kézzel tetszőleges alakúra formázzuk.
- 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Melegen vagy langyosan kínáljuk. Remekül illik hozzá bármilyen idénysaláta , de kínálhattok mellé olívabogyót is.


Nooseh Jan!
Drága Olvasóm! Köszönöm, hogy benéztél! Várlak legközelebb is! Ha a Facebookon jársz, nézz be hozzám!
Vélemény, hozzászólás?