Ki ne érezte volna egy nehezebb,stresszel teli nap után,hogy nem jön álom a szemére? Ilyen esetekben nem szerencsés altatóhoz nyúlni ,sokkal egészségesebb,ha valamilyen természetes,nyugtató,ellazító hatású élelmiszert hívunk segítségül.
A langyos tej triptofán nevű esszenciális aminosav tartalmának köszönhetően altató hatású . Kalcium tartalma pedig segít az agynak a nevezett aminosav beépítésében. Mindez megtámogatva a sáfrány kedélyjavító, nyugtató hatásával. És ha mindezt még kardamommal fűszerezzük ,és mézzel ízesítjük,akkor egy pakisztáni sáfrány sherbetet kortyolgathatunk,míg édes álomba nem szenderülünk.
Pakisztáni sáfrány sherbet mézzel és kardamommal
Hozzávalók:
1 liter tej
5 db egész zöld kardamom
1t.k őrölt kardamom
2 dl habtejszín
1t.k sáfrány
3e.k méz
A díszítéshez darabolt pisztácia(el is maradhat)
Elkészítés:
- A sáfrányt tegyük mozsárba,zúzzuk porrá. Öntsük le 2 dl forró vízzel,hagyjuk állni,míg a színe szépen kioldódik.
- Verjünk kemény habot a tejszínből.
- A tejet öntsük egy lábosba,adjuk hozzá az egész kardamomokat. Melegítsük fel alaposan,de nem kell felforralni.
- Ha eléggé meleg a tej,vegyük le a tűzről,öntsük bele a sáfrányt, az őrölt kardamomot,a mézet,keverjük el. Halásszuk ki az egész kardamomokat.
- Kóstoljuk meg,ha nem elég édes,adjhatunk még hozzá mézet. Poharakba töltjük.
Langyosan, tejszínhabbal a tetején kínáljuk(én tettem bele egy kevéske rózsavizet:-))
Noosheh Jan!
Drága olvasóm!
Köszönöm, hogy itt voltál! Várlak legközelebb is! Ha tetszett a bejegyzés,gyere,csatlakozz bátran a blog Facebook oldalához,ahol remek videók várnak!
Vélemény, hozzászólás?