Érni kezdett a húsos som,mely nemcsak az iráni emberek kedvenc csemegéje,hanem az enyém is. Ebben a hőségben csak a csendes őrültek és megszállottak szüretelnek somot. Jelentem,bennem mindkettő ott lakozik….:) De arra már tényleg nincsenek jelzőim,hogy negyven fokban neki álltam a somból lekvárt főzni… Recept itt:Perzsa Somlekvár-Moraba-ye Zoghal Akteh
Az a rossz hírem van, hogy ehhez a fagylalthoz előbb meg kell főzni a perzsa somlekvárt. Ha kihűlt a lekvár, készülhet a fagyi!
Somfagylalt perzsa somlekvárból
Hozzávalók:
A fagyi alaphoz: 10 db tojássárgája
2 dl habtejszín
1, 5 dl sűrű natúr joghurt
1 kisebb üveg perzsa somlekvár
Az igazán jó fagyi, mindig tejszínnel és tojással készül! Ezek adják meg a zsírosságát és a selymességét. Én mindig így készítem, higgyétek el, a végeredmény felveszi a versenyt, bármelyik fagyizó fagylaltjával!! Természetesen bármilyen más idénygyümölcsből elkészíthetitek!
A tojássárgákat habüstbe téve, folyamatos kevergetés mellett, vízfürdő felett besűrítjük. Majd levesszük a tűzről és addig kevergetjük, míg kihűl. Ekkor beleöntjük a habtejszínt és a joghurtot. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a perzsa somlekvárt, újból elkeverjük.
Beleöntjük a fagyigépbe és magára hagyjuk 40 percre, hadd alakuljon!
Ha már jó az állaga, dobozba öntjük és 4 órára mehet a fagyasztóba, míg a végső állagát elnyeri.
Fagylaltos kanállal kiadagoljuk, sommal díszítve tálaljuk. Isteni!
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál! Nézz be hozzám máskor is! A Facebookon is várlak!
Vélemény, hozzászólás?