Ha szeretitek a brokkolit,ezt a receptet mindenképp ki kell próbálnotok, mert isteni finom! Ennyire még sosem vártam a fotózás végét,legszívesebben azonnal felfaltam volna az egészet. De még át kellett néznem a képeket,hogy ha netán szükséges,még tudjak korrigálni,vagy másikat készíteni. Hú,annyira jó
ebéd volt ez ebben a nagy melegben! A langyosra hűlt brokkoli ,a hideg fűszeres joghurttal..Természetesen alkoholmentes sörrel készült a tészta,külön érdekessége,hogy mentás-lime ízesítésűt használtam. A recept szerint is erre van szükség,bár bevallom,kissé tartottam tőle,a cukortartalma miatt,ám a végeredményben egyáltalán nem zavaró ,a kissé édes íz,remekül harmonizál a sáfránnyal. Kerül még bele shallot hagyma is,ha nem tudnátok beszerezni(nekem is még Iránból hozott porom van)helyettesíthetitek néhány gerezd zúzott fokhagymával,bár így teljesen mások lesznek az ízek. De rontani nem fog rajta! 🙂
Sáfrányos sörtésztában sütött brokkoli lime-os mentás joghurttal-Boniyeh Kalam
Hozzávalók:
1fej brokkoli,rózsáira szedve
A sörtésztához:
1,5 dl mentás lime-os alkoholmentes sör
1t.k sütőpor
1 tojás
1t.k őrölt római kömény
1e.k forrázott sáfránylé
1csipet só
15dkg liszt
2 e.k shallot por
1 csipet őrölt fekete bors
A joghurtszószhoz:
1 nagy doboz sűrű natúr joghurt
2 e.k lime lé
fél csokor menta levél apróra vágva
1 e.k shallotpor
só
Elkészítés:
Kezdjük a joghurtszósszal. A hozzávalókat öntsük tálba,keverjük össze alaposan. Tegyük be a hűtőbe,minimum 1 órára,hogy az ízek összeérjenek.
Egy másik tálba üssük bele a tojást,keverjük habosra. Folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a fűszereket, öntsük bele a sört,majd apránként szitáljuk bele a lisztet. . Keverjük el alaposan,csomómentes legyen!
Hevítsünk olajat egy nagyobb sütőserpenyőben.
Mártsuk a sörtésztába egyenként a brokkolirózsákat,majd tegyük a forró olajba és 10-12 perc alatt süssük készre. Szedjük papírtörlőre,itassuk le róla a felesleges olajat. A joghurtszósszal tálaljuk.
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm! Köszönet érte,hogy itt voltál! Főzzünk együtt máskor is,én várlak! Ajánlom a blog Facebook oldalát is! 🙂
Vélemény, hozzászólás?