Simin egyike, azoknak az iráni háziasszonyoknak, kiknek kiváló főztjét volt szerencsém kóstolni. Már az elején le kell szögeznem, semmiféle majonézes salátát nem vagyok hajlandó megenni, a majonézes krumplival például ki lehet üldözni a világból… De ez a saláta teljesen elfeledtette velem eme eget rengető problémámat, biztosan iráni varázslat ez is….
Igazi vitaminokkal teli idénysaláta, pénztárca barát, egyszerűen elkészíthető,és kiváló vendégváró, ha ‘villantani’ szeretnénk főztünkkel. Cékla, brokkoli, burgonya, szárzeller , némi ecetes uborka,majonéz ,és máris kész a vitaminbomba.
Nem is tudom hányadszorra futok már neki a tálalásnak, mert ez a saláta kicsit sem fotogén, inkább a csúnya , de finom kategória…. Ezért találtam ki, hogy lila káposzta leveleken tálalom, nyers brokkolikkal díszítve…
Simin téli vitamin salátája
Hozzávalók:
Muzsika: Shadmehr Aghili-Vares
Hozzávalók:
4 db közepes méretű cékla
4 db közepes méretű burgonya
4 szál szárzeller
4 nagyobb ecetes uborka
1 kisebb fej brokkoli
ízlés szerinti mennyiségű majonéz(én 10 evőkanálnyit használtam)
Elkészítés:
- A céklát jó alaposan megmossuk, annyi vízben amennyi bőven ellepi puhára főzzük. Meghámozzuk, kis kockára vágjuk. Félretesszük.Hűlni hagyjuk.
- A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. Enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, félre tesszük.Hűlni hagyjuk.
- A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. Enyhén sós vízben forrástól számított 10 percig főzzük, leszűrjük, félre tesszük. Hűlni hagyjuk.
- A szárzellert és az uborkákat apró kockákra vágjuk, félretesszük.
- Az összes hozzávalót tálba tesszük, hozzáadjuk a majonézt, alaposan összekeverjük.
- Megkóstoljuk, ha szükséges ízesíthetjük sóval és egy citrom levével.
Nooseh Jaan!
Drága Olvasó! Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is! A Facebookon is nézz be hozzám! Hidd el , érdemes!
Vélemény, hozzászólás?