Könnyű tavaszi ebéd vagy vacsora válhat a hűtőben fonnyadozó répákból, egy kis perzsa lelemény és némi őrölt gyömbér hozzáadásával.
Kicsit azzal is kilóg ez a tojáslepény a sorból,hogy ellenben a többi perzsa frittataval,ebbe most nem kerül semmiféle zöldfűszer.
.
Szükségeltetik még hozzá néhány tojás, egy kisebb maréknyi borbolya, egy salátahagyma, zsemlemorzsa, só ,bors, kevéske olaj a sütéshez, friss ,zöldpetrezselyem a tálaláshoz, és meg is volnánk. Az eredmény , egy ízletes, szemet gyönyörködtető, vitaminokban gazdag tojáslepény. És a bónusz, hogy gyorsan elkészíthető.
Sárgarépás frittata-Kookoo Havij
Hozzávalók:
Muzsika:Shadmehr Aghili-Roose Sard
2 db sárgarépa hámozva, finomra reszelve
1 kisebb salátahagyma reszelve
5 e.k zsemlemorzsa
5 nagy tojás
1/2 t.k őrölt gyömbér
1 t.k só
őrölt bors ízlés szerint
5 dkg borbolya
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat tálba tesszük, habverővel habosra keverjük. Ízesítjük a sóval, borssal, gyömbérrel. Beleöntjük a répákat, a hagymát, a zsemlemorzsát, a borbolyát, és alaposan elkeverjük.
Egy nagyobb serpenyőbe egy ujjnyi olajat öntünk, felforrósítjuk. Beleöntjük a masszánkat, (süthetjük egyben, vagy több részletben, kisebb korongokat formázva) 10 -10 percig sütjük mindkét felét.
Melegen, friss petrezselyemmel kínáljuk.
Noosjeh Jaan!
Drága Olvasó! Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak , tarts velem legközelebb is! A blog Facebook oldalán is szeretettel látlak!
Vélemény, hozzászólás?