Hogy mi is az a sorbet ,arról már írtam egyszer,itt olvashatjátok:( Rózsavizes eper sorbet-Jeges nyalat:)
A Rebarbara rövid szezonját érdemes kihasználni,hiszen rendkívül ízletes és sokféleképpen felhasználható.
A fent nevezett sorbet készítéséhez mindössze fél kilónyi rebarbara is elegendő. A készítése rém egyszerű, főzzetek az ízléseteknek megfelelő édességű cukorszirupot( a cukor mennyiségét rátok bízom,ki milyen édesen szereti. Arra ügyeljetek, hogy ne legyen nagyon híg, mert nehezen fog megfagyni. ),adjátok hozzá a feldarabolt rebarabarát és főzzétek puhára. Mehet bele egy lime leve, és a 2 evőkanálnyi rózsavíz. Botmixerrel pürésítsétek,és már tölthetitek is a fagyigépbe. Fagyasztási idő:4-6óra,óránként átkeverve).
Ahhoz azonban, hogy szép rózsaszín színe legyen ,célszerű minél több sötét bordó szárvéget felhasználni. De lehet ám csalni is egy kicsit, bátran adjatok hozzá egy kevéske céklaport , ártani nem fog, és még szebb lesz a színe a sorbetünknek.
A tetejét díszíthetitek őrölt pisztáciával. Kínálhattok mellé szamócát és tejszínhabot egyaránt.
Noosheh Jaan!
Drága Olvasó! Köszönet érte,hogy itt voltál! Várlak,főzzünk együtt legközelebb is! A blog Facebook oldalán jártál már? Érdemes!
Vélemény, hozzászólás?