A sorbet tulajdonképpen nem más, mint jégkása,(csak sokkal elegánsabban) bár, nem összetévesztendő a sok helyütt kapható, színezéktől hemzsegő, cukrozott vacakkal. Alapja cukorszirup, ebbe kerül bele a többi hozzávaló, jelen esetben a pürésített eper, 1 citrom leve és a rózsavíz. Aki fogyókúrázik vagy csak egészségesebben él, nyugodtan használjon mást a cukor helyett. Én is xilittel készítettem. A cukor mennyisége egyéni ízlés függvényében csökkenthető.
Végre nyár van, tobzódhatunk a gyümölcskínálatban. Bármelyik gyümölccsel elkészíthető, most az eper van soron.
Rózsavizes eper sorbet
Hozzávalók:
1 kg eper
cukor -ízlés szerinti mennyiség
víz
1 citrom leve
1 e.k rózsavíz
Muzsika: LP-Lost On You
Elkészítés:
Kezdjük azzal, hogy kizavarjuk a gyereket a konyhából, ellenkező esetben nem lesz sorbet,mert megeszi az összes epret. Ha ezzel megvagyunk, alapos tisztítás után(csumázás,stb::) pürésítsük az epret. Öntsük tálba.
- Készítsük el a cukorszirupot. 2/3-ad rész cukrot keverjünk el 1 rész vízben. Forraljuk fel. (én miután felforrt, takarékon még 5 percig gyöngyözve főztem.)
- Vegyük le a szirupot a tűzről, várjuk meg amíg kihűl.
- Öntsük bele a citrom levét és a rózsavizet. Keverjük el.
- Öntsük a cukorszirupot az eperre, keverjük el.
- Mehet a fagyigépbe. Én 4 óra alatt készítettem el, óránként kivéve a fagyasztóból és átkeverve.
- Ha nincs fagyigépetek, öntsétek egy műanyagdobozba, tegyétek a fagyasztóba, és óránként vegyétek ki, és keverjétek át egy botmixerrel. Kétszer vagy háromszor, de lehet négyszer is.
- Én ezúttal rózsa alakú muffin formákban fagyasztottam készre. Adagolhatjátok simán gombócformában is.
- Nem volt ideje elolvadni,rácsapott a kamaszom:)
Noosheh Jan!
Drága Olvasó! Köszönet, hogy itt voltál! Várlak legközelebb is! Ajánlom a blog Facebook oldalát is!
Vélemény, hozzászólás?