Nyár van, meleg van, éppen ezért egészségünk megőrzése érdekében fontos, hogy megfelelő hőmérsékleten tartsuk a testünket. Hűsítő ételeket eszünk, és hűsítő italokat iszunk. A rózsa sharbat kiváló választás, ha hűsítenénk a testünket és megszelídítenénk a lelkünket, hisz a virágok fogyasztása”Megszelídíti az Isten teremtményét:”

A Damaszkuszi rózsa jótékony hatása sem elhanyagolható szempont, kiváló stresszoldó, nyugtató , segít megelőzni a hangulatingadozást.
A rózsaszirmokból és cukorból készített szirupot, vízzel hígítva, citrommal ízesítve illik fogyasztani.
Ha nincs friss vagy szárított damaszkuszi rózsaszirmunk, ne keseredjünk el, rózsavízzel és némi ételfestékkel csalhatunk picit.
Ha van friss rózsaszirmunk, akkor öblítsük le, tegyük lábosba, öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, és tegyük fel a tűzre. Forrás után, mérsékelt tűzön , 10 percig főzzük. Szűrjük le, a rózsavizet öntsük egy üvegbe.
Készítsük el a cukorszirupot( arányok 1 kg kristálycukor, 1 litervíz), ez esetben a cukrot a leszűrt rózsavízzel öntsük fel. Ha már kellően besűrűsödött és szirupszerű, adhatunk hozzá 3 evőkanálnyi rózsavizet és néhány csepp piros ételfestéket. Vegyük le a tűzről, hagyjuk hűlni, majd töltsük át egy üvegbe. Fogyasztásig sötét , hűvös helyen tároljuk.

Noosheh Jan!
Vélemény, hozzászólás?