Egy hangyányit eltértem a tradícióktól, mert az eredeti receptben nem használunk rózsaszirupot, de én ezúttal a színek miatt kivételt tettem, remekül illik az aszalt vörös áfonya mély bordó színéhez , a rózsaszirup karmazsinvöröse. Kell -e mondanom, hogy vörös áfonya és narancs sem kell bele,csak most egy kicsit újítottam. Rózsaszirupot keleti fűszereket árusító boltokban, rózsavizet hipermarketekben szerezhettek be.
Muzsikának most Barry White remek dala , a -My First My Last My Everything szól.
Rózsa serbet aszalt vörös áfonyával és naranccsal
Hozzávalók:
1 dl rózsaszirup
10 dkg aszalt vörös áfonya
1 narancs karikára vágva
1 citrom leve
2 e.k rózsavíz
2 liter víz
Elkészítés:
- Ha az eredeti recept szerint készítenénk: tetszőleges mennyiségű vízbe beáztatjuk a rózsaszirmokat(2 órára) . Leszűrjük. Tetszőleges mennyiségű cukor hozzáadásával cukorszirupot főzünk, a főzési idő végén beleöntjük a rózsavizet. Fogyasztás előtt jó alaposan behűtjük. Aki szereti adhat hozzá citrom levet.
- Az én változatom: 2 liternyi hideg vízhez hozzákevertem a rózsaszirupot és a rózsavizet. Beleszórtam az áfonyákat, a narancsot, és ízesítettem egy citrom levével. Fogyasztás előtt érdemes 1-2 órára behűteni, hogy az ízek még jobban összeérjenek. Plusz cukor hozzáadása nem szükséges, mert a rózsaszirupban már ott a cukor.
Drága Olvasóm! Köszönöm, hogy itt
voltál! Várlak legközelebb is! A blog Facebook oldalán is, mert van!
Boldog Új Évet Kívánok Neked!
Vélemény, hozzászólás?