Datolyás omlett? Igen, datolyás omlett, megbolondítva némi fahéjjal. Egy különleges és tradicionális perzsa recept. Lelki szemeimmel máris látom, hogyan ráncolódik megannyi homlok…. Micsodaaa??? Nem sós hanem édes? Hát igen. Édes, és fahéjas. És a hozzáadott tejtől könnyed, olyan érzés, mintha süteményt ennél. Mégis több annál. Könnyed és semmihez sem hasonlítható érzés. Próbáld ki! Reggelire vagy vacsorára egyaránt kiváló választás! Elkészítésénél egyvalamihez feltétlenül ragaszkodj, ez pedig az iráni datolya!
Datolyás omlett
Hozzávalók:
3 db tojás
10 db datolya kimagozva, felezve
2 dkg vaj
1 t.k őrölt gyömbér
1 t.k őrölt fahéj
csipetnyi só
2 e.k tej
Kevéske víz
Muzsika :Unique -Ugye mindig itt leszel
Elkészítés:
A tökéletes omlett egyik titka, hogy a tojásnak teljesen homogénnek kell lennie, finom habbal a tetején. Ehhez lendületesen de nem erőből, fél-egy percig javasolt felverni. A másik: Ügyelj arra,hogy a sütéshez használt zsiradék(vaj vagy olaj) a serpenyő teljes sütőfelületét fedje be, és amennyire lehet az oldalát is.
A harmadik titok: A tökéletes omletthez igen forró serpenyő szükséges, ám a hőfokot a tojás beleöntése után vedd vissza egy kicsit.
Most, hogy már az omlett készítés minden titkát ismered, főzhetnénk is..:)
- Egy kisebb edénybe 1 dl vizet öntünk. Belekeverjük a fahéjat és az őrölt gyömbért. Felforraljuk. Takarékra vesszük, beletesszük a datolyákat és 5 percig főzzük. Leszűrjük. Félretesszük.
- A tojásokat a fent említett módon felverjük, hozzákeverve a tejet, és egy csipetnyi sót.
- A felforrósított serpenyőben megolvasztjuk a vajat, elrendezzük benne a datolyákat. Ráöntjük a tojást, és készre sütjük.
Fahéjjal meghintve tálaljuk.
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm! Köszönöm, hogy itt voltál! Várlak legközelebb is! Ha a Facebookon jársz, nézz be hozzám, remek videókkal várlak!
Vélemény, hozzászólás?