Megint egy ragut ajánlok, több okból is. Először is, mert tart még a rebarbara szezon, érdemes hát kihasználni ! Másodszor pedig azért, mert a perzsa konyha egyik alapvető tartóoszlopa a Khoresh. Rendkívül népszerű étel, és valamelyik változata mindig megtalálható az asztalon. Természetesen az elmaradhatatlan, sáfránytól sárgálló és illatozó főtt rizs(chelow) kíséretében.
A rebarbarás marharagu nem jó. A rebarbarás marharagu lenyűgöző. A feldarabolt rebarbara, a puha marhahússal , a menta és a petrezselyem aromájával tökéletes harmóniában alkot egységet. Hívogató, ínycsiklandó. Próbáljátok ki!
Elkészítése majdhogynem egyezik a zelleres marharaguéval,azzal a különbséggel, hogy a feldarabolt rebarbarát nem kell lepirítani, illetve kerül bele némi cukor , a rebarbara savanyú ízét ellensúlyozandó.
Rebarabarás marharagu
Hozzávalók:
50 dkg marhahús kisebb darabokra vágva
1 nagyobb fej salátahagyma aprítva
4 gerezd fokhagyma zúzva
5 -6 db rebarbara, megtisztítva, feldarabolva
1 t.k őrölt kurkuma
só, őrölt fekete bors
1 nagy csokor petrezselyem zöld apróra vágva
1 nagy csokor menta levél apróra vágva
1 e.k forrázott sáfránylé
1 e.k cukor
a főzéshez olívaolaj
1/2 t.k őrölt gyömbér(elhagyható)
forróvíz
Muzsika: Lara Fabian- You ‘re Not From Here( Csak. Mert. Gyönyörű…..jól telesírtam a ragut…)
Elkészítés:
- Egy nagyobb edényben olívaolajat hevítünk, aranysárgára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, egy percig kevergetve pirítjuk.
- Beletesszük a marhahúst, kevergetve pirítjuk, míg szép barna lesz. (10 perc)
- ízesítsük a kurkumával, gyömbérrel, sáfránnyal, borssal.
- Öntsük fel annyi forróvízzel, amennyi ellepi. Fedjük le, mérsékelt tűzön, 50 percig főzzük.
- Ha a hús megpuhult, mehet bele a petrezselyem és a menta. Ha szükséges, öntsünk még hozzá forróvizet.Újabb 30 perc főzés következik.
- És legvégül mehet bele a rebarbara. Most ne hagyjuk magára, 10 perc főzés elég a rebarbarának, ellenkező esetben szét fog esni és nem lesz szép a végeredmény!
- Kóstoljuk meg, ízesítsük a cukorral. Ha szükséges sózzuk is .
Sáfránytól sárgálló és illatozó, főtt rizzsel tálaljuk.
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte , hogy itt voltál, várlak legközelebb is! A Facebookon is nézz be hozzám és lájkold bátran az oldalt, ne fogd vissza magad!
Vélemény, hozzászólás?