Ha azt mondom rebarbara, te azt mondod , pite. Én azt mondom, sherbet. Miért is ne? Amikor meseszép és nagyon de nagyon finom. A sherbetről és készítéséről itt olvashatsz bővebben:Azték zsálya sherbet az egészségünkért- Sharbat -e Tokhme Sharbati
A nyár itala-Hűsítő Hibiszkusz Serbet
Remélem, ismeritek és kedvelitek a rebarbarát! Ha még sohasem kóstoltátok, akkor ajánlanék egy lekvárt:Epres rebarbaradzsem rózsavízzel
A rebarbara sherbethez mindenképpen szép rózsaszín rebarbarát vegyetek, az éretlen ,zöld nem lesz jó! Ezúttal(írjanak bármit is a hozzáértők) nem kell megpucolni, csak jó alaposan megmosni, és feldarabolni, tetszőleges nagyságúra.
A cukrot bátran helyettesítsétek egészségesebb alternatívákkal, én xilitet használtam. Továbbá, a színével játszottam még egy keveset, úgy, hogy rózsaszirupot adtam hozzá rózsavíz helyett. Ha majd csak simán rózsavizet használtok szirup helyett, ne lepődjetek meg, ha sherbet színe világosabb lesz az enyémnél, nem rontottatok el semmit sem!
Bátran készítsétek el, és kápráztassatok el az ízével mindenkit, aki megkóstolja!
Perzsa rózsavizes rebarbara sherbet(Sharbat -e Reevas)
Hozzávalók:
1 kg szép rózsaszín rebarbara darabolva
15 dkg cukor
1 e.k rózsavíz
2 liter víz
A tálaláshoz (nagy melegben jégkocka)
citromlé
Muzsika: Adele-Someone Like You
Elkészítés:
A rebarbarákat lábosba tesszük, ráöntjük a vizet, és fedő nélkül felforraljuk. Ha felforrt, takarékra tesszük, és 10-15 percig főzzük, míg a színe szépen kioldódik.
Leszűrjük, a levet visszaöntjük a lábosba. A rebarbarát átpasszírozzuk, a rózsaszínes sűrűjét’ hozzáöntjük a léhez, a többire nem lesz szükségünk.
Beleöntjük a cukrot, kevergetve felforraljuk, majd mérsékeljük a tüzet. Mehet bele a rózsavíz. 20 percig főzzük, míg szirupszerű nem lesz.
Ha nem használnánk fel még aznap, töltsük fertőtlenített üvegekbe, zárjuk le.
Ha felhasználnánk, várjuk meg amíg kihűl. Attól függően, hogy milyen töménységű italt szeretnénk, öntsünk belőle egy pohárba, öntsük fel hideg vízzel, ízesítsük citromlével, és jöhet a varázslat! Rózsaligetek és az Éden íze!
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm! Köszönöm, hogy itt voltál! Várlak legközelebb is! A blog Facebook oldalán is örömmel látlak! Gyere bátran!
Vélemény, hozzászólás?