Ez a frissítő, vitamindús ,nyári saláta , remek példája annak, hogyan varázsoljunk elegáns fogást, egy egyszerű sárgarépából. Csak menta, petrezselyem és pisztácia kell hozzá.
Az öntetet só, bors, gránátalma sűrítmény, olívaolaj és citromlé teszi különlegessé. Feta sajttal és dióval tálalva mindenkit levesz a lábáról.
Pisztáciás sárgarépasaláta
Hozzávalók
3 db nagyobb sárgarépa hámozva juliennere vágva
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 csokor menta apróra vágva
15 dkg darabolt zöld pisztácia
Az öntethez
3 e.k olívaolaj
2 e.k citromlé
1 e.k gránátalma sűrítmény
1/2 t.k só
1/2 t.k bors
Elkészítés
A sárgarépát tálba tesszük. Hozzá adjuk a petrezselymet és a mentát.
Egy másik tálban elkészítjük az öntetet. Rácsorgatjuk a salátára. Alaposan elkeverjük. Rászórjuk a pisztáciát . 30 percet állni hagyjuk. Dióval és feta sajttal kínáljuk.
Nooshe Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is! A blog Facebook oldalán is szívesen látlak!
Vélemény, hozzászólás?