Rögtön az elején le kell szögeznem, hogy borbolyás muffin -mint olyan, nem létezik Iránban. Borbolya van, és perzsa joghurttorta. E kettő találkozásából született a fent nevezett muffin.
A perzsa joghurttorta receptjét ide kattintva találhatod: Perzsa joghurt torta-Süsd meg anyák napjára!
A borbolyás muffin tésztája teljesen ugyanaz, mint a joghurttortáé, csak kerül még a tésztába 2 maréknyi borbolya, melytől a végeredmény egyszerre lesz lágyan omló, édes és savanyú. A tetejét darált zöld pisztáciával és borbolyával díszítettem.
Borbolyás muffin
Hozzávalók(kb 30 darabhoz)
Száraz hozzávalók
30 dkg liszt átszitálva
1 t.k szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
2 marék borbolya( alaposan megmosva, 1-2 percre beáztatva, leszűrve,lecsepegtetve)
Nedves hozzávalók
1 e.k vanília aroma
400 g sűrű natúr joghurt
4 db tojás
10 dkg olvasztott vaj
A tetejére
borbolya és őrölt zöld pisztácia
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra
A száraz hozzávalókat tálba tesszük, elkeverjük.
A nedves hozzávalókat szintén tálba öntjük, elkeverjük.
Összeöntjük a száraz és nedves hozzávalókat, alaposan elkeverjük.
A muffin formákat háromnegyedig megtöltjük. Betesszük a sütőbe és 30 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből, hűlni hagyjuk. Őrölt zöld pisztáciával és borbolyával díszítjük.
Nooseh Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál!
Várlak, főzzünk együtt legközelebb is!
Vélemény, hozzászólás?