A sáfrányos csirkehúsleves már a második olyan perzsa étel, mely oly kedves nekünk magyaroknak is . Az első ilyen, a perzsa töltött káposzta volt, melynek receptjét itt találod:Perzsa töltött káposzta
A sáfrányos csirkehúslevest a perzsák is ünnepi alkalmakkor készítik, és
ők is segítségül hívják ennek a levesnek a gyógyító erejét, megfázás esetén, akárcsak mi magyarok. Elkészítése abban különbözik az általunk ismert és közkedvelt magyar változatétól, hogy sárgarépán, hagymán és burgonyán kívül más zöldségféle nem kerül bele. A hozzáadott sáfránytól színe és aromája is jellegzetes lesz. Nekünk magyaroknak a csirkehúsleves családi hagyományokon alapszik, mindenkinek megvan a saját jól bevált receptje. Nyugodtan készítsétek el úgy, ahogyan szoktátok, és a főzési idő utolsó fél órájában főzzétek bele a kockákra vágott sárgarépát és burgonyát, a cérnametéltet, a porrá őrölt sáfránnyal együtt, amit kivételesen ebben az esetben nem kell forró vízzel leönteni. Por alakban kerül bele a levesbe.
Ha szívesen olvasnál a sáfrányról, itt megteheted:A világ legdrágább fűszere -a sáfrány
A tálalásnál meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
Perzsa sáfrányos csirkehúsleves-Soup Morgh Zaferani
Hozzávalók:
Muzsika:Abba-The Winner Takes It All
(Mennyiségeket kivételesen nem adok meg, szerintem mindenki tudja, miből mennyit szokott használni.)
Bőrös csirkemell
Salátahagyma
sárgarépa -kockára vágva
burgonya kockára vágva
1 m.k őrölt sáfrány
só,
őrölt fekete bors
cérnametélt
A tálaláshoz petrezselyemzöld
Elkészítés:
A csirkehúst a hagymával sóval és borssal ízesített hideg vízben feltesszük főni, 2-3 órán keresztül puhára főzzük.
Kiszedjük a húst, félretesszük. A húsalaplébe beletesszük a kockára vágott zöldségeket, és a sáfrányt. Lefedve 15-20 percig főzzük.
Hozzáadjuk a tésztát, még 5 percig főzzük tovább.
Levesszük a tűzről, forrón, apróra vágott petrezselyemmel a tetején tálaljuk.
Noosheh Jan!
Drága Olvasó! Köszönöm, hogy benéztél! Várlak legközelebb is ! Ha kedved tartja, látogasd meg a blog Facebook oldalát is!
Vélemény, hozzászólás?