A Pamador ghatogh, egy rendkívül könnyen, egyszerűen elkészíthető, vegetáriánus étel. És hát honnét is származhatna máshonnan, mint a zöldellő, Kaszpi -tenger menti Gilan tartományból.
Ehhez a recepthez túl sok alapanyagra, illetve különleges fűszerekre nem lesz szükségünk. Amire viszont szükségünk lesz, az valami remek, iráni muzsika. Ma épp Sirvan Khosravi -Doost Daram Zendegi Ro( I Love Life) c. dala. Szeressük az életet!:)
A paradicsom ragu tetejére egy fokhagymás tojás kerül, mely megkoronázza a napsütötte , pirosló paradicsomokat.
Perzsa paradicsom ragu-Pamador ghatogh
Hozzávalók
6 db nagyobb paradicsom
3 tojás
2 gerezd fokhagyma zúzva
só, bors, ízlés szerint
1 t.k őrölt kurkuma
vaj
olívaolaj
0, 5 dl forró víz
A paradicsomok héját lehúzzuk, húsukat feldaraboljuk. Tálba tesszük.
Egy serpenyőben némi vajat olvasztunk, rádobjuk a zúzott fokhagymákat és kevergetve 1 percig pirítjuk(vigyázzunk, nehogy megégjen) Ízesítsük sóval, borssal és a kurkuma felével. Üssük bele a tojásokat és kevergetve süssük , míg rántotta állaga nem lesz. Vegyük le a tűzről, öntsük tálba, tegyük félre.
Ugyanabba a serpenyőbe amiben a tojás sült, öntsünk kevéske olívaolajat. Tegyük fel a tűzre, adjuk hozzá a paradicsomokat. Ízesítsük sóval, borssal, kurkumával. Öntsük hozzá a vizet, keverjük el. Nagy lángon, kevergetve 10 percig főzzük, míg besűrűsödik és a felesleges víz elfő róla.
Rizzsel tálalva a legfinomabb.
Nooshe Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál!
Várlak, főzzünk együtt legközelebb is!
Vélemény, hozzászólás?