Ez az egyszerű, ízletes és közkedvelt omlett, Gilan tartomány klasszikusa. Általában rizzsel , vagy kenyérrel fogyasztják.
A perzsa omlettet az irániak omlett néven emlegetik,de a valóságban, az iráni omlettnek semmi köze a valódi omletthez. Az iráni omlett valójában rántotta.
Egy perzsa omlett kiváló reggeli, de könnyű ebéd vagy vacsora is válhat belőle. Általában frissen sütött kenyérrel , és Sabzi-Khordan kíséretében tálalják fel.
Az iráni omlettet számtalan változatban készítik, az összetevők régiónként is változnak.
Perzsa padlizsános omlett-Varagh-e Bademjan
Hozzávalók
1 közepes méretű padlizsán alaposan megmosva
3 db XL méretű tojás
olívaolaj
vaj
só, bors ,ízlés szerint
Elkészítés
A sütőt 220 C-ra előmelegítjük.
A padlizsánokat(nem kell meghámozni) ujjnyi vastag karikákra vágjuk. Mindkét felét olívaolajjal megkenjük, kevéske sóval meghintjük . Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 15 perc alatt kissé barnára sütjük. Kivesszük, félretesszük.
A tojásokat felütjük, tálba tesszük. Sóval, borssal ízesítjük. Villával felverjük.
Egy serpenyőben tetszés szerinti mennyiségű vajat olvasztunk, beletesszük a padlizsánszeleteket, egy percig pirítjuk. Ráöntjük a tojásokat, szépen eloszlatjuk, hogy mindenhová jusson. Készre sütjük, melegen tálaljuk.
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál! Tarts velem legközelebb is, barangoljunk együtt a varázslatos perzsa ételek birodalmában!