Ez a hihetetlenül étvágygerjesztő ragu, mindössze három fő összetevőből készül. A dió, csirke és a gránátalma mesterhármasa teszi különlegesen finommá. Tényleg az egyik, a perzsa ételek királyai közül, általában különleges alkalmakkor kerül az asztalra, például esküvőkön.
Ez a különleges aromájú ragu- melyben tökéletes egyensúlyt alkotnak a hideg és meleg hatású összetevők-megint egy tipikusan perzsa ízvilág, egyszerre édes és sós. Olyan, mint a szerelmesek ölelése.
Nem egyszerű elkészíteni, hisz a jó dolgokhoz idő kell-ahogy a jó raguhoz is-de ha egyszer elkészíted, rabul ejt,újra és újra el akarod majd készíteni…
Hosszasan kell főzni a diót, hiszen ez teszi ízletessé a ragut, mondhatnánk ,hogy ez a lelke mindennek. Arra ügyelj, hogy friss diót használj, mert a régebbi keserűvé teheti a végeredményt.
Tálalása főtt, hosszú szemű basmati rizzse, shirázi salátával , recept itt:Shirázi Saláta
Diós Gránátalmás Csirkeragu-Fesenjan
Hozzávalók:
6 db csirke alsó comb (lebőrözve) Használhattok csirkemellet is(1 kg), bár az nekem kissé száraz.A tradicionális változat készülhet kacsából is.
2 db salátahagyma apróra vágva
50 dkg darált dió
1/2 e.k kurkuma
1 e.k cukor(elhagyható)
1/2 t.k só
csipetnyi őrölt fekete bors
3 dl gránátalma sűrítmény
1 e.k sűrített paradicsom
víz
olívaolaj
Muzsika: Cliff Richard :For Life:)
Elkészítés:
- Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk, és aranysárgára pirítjuk benne a hagymákat.
- Beletesszük a csirkecombokat,kifehéredésig pirítjuk.
- Hozzáöntjük a diót, a gránátalma sűrítményt, és a fűszereket. Alaposan elkeverjük.
- Felöntjük annyi forró vízzel amennyi épp ellepi. Lefedve, lassú tűzön addig főzzük, míg a csirke megpuhul. 1-1,5 óra)
Ha a hús puha levesszük a fedőt, és a felesleges vizet elfőzzük. Egy sűrű , sötét barna színű ragut kell kapnunk végeredményül. Díszíthetitek gránátalma magokkal.
Noosheh Jan!
Drága Olvasó! Köszönöm, hogy itt voltál! Várlak legközelebb is! Ajánlom a blog Facebook oldalát is, csak ott látható videókkal várlak!
Vélemény, hozzászólás?