Az elmúlt napok októberi időjárása után előbújt a Nap,ha hőségre nem is, de melegebb napokra van remény. Ezekre a melegebb napokra ajánlom ezt a paradicsomsalátát, melyet a gránátalmasűrítmény és datolyaecet kettőse tesz különlegessé. Megint egy tipikusan perzsa – édes a savanyúval -ízkombináció, mely remekül illik a paradicsomhoz. Az elkészítése is gyerekjáték, egyszerű , mint a buborékfújás…Próbáljátok ki!
A paradicsomokat és a mozzarella sajtot karikákra vágjuk. 3e.k gránátalmasűrítményt összekeverünk 3 e.k datolyaecettel(ha nem tudnátok beszerezni, akkor használhattok balzsamecetet is ) és egy csipetnyi sóval. A bazsalikomot leveleire tépkedjük.
A paradicsomokat tálra rendezzük, és egy kanállal rácsorgatjuk a gránátalmás öntetet. Rátesszük a mozzarellasajtot. Bazsalikommal és darabolt mandulával díszítjük. Pirítóssal tálaljuk. Könnyű, különleges nyári vendégváró, remek előétel.
Nooseh Jan!
Drága Olvasóm! Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak legközelebb is! Ha a Facebookon jársz, nézz be hozzám! Csak ott látható ételfotókkal, rövid videókkal várlak!
Vélemény, hozzászólás?