Koofteh receptekkel meglehetősen el vagyok maradva,ám ami késik, az nem múlik. Ez a húsgombóc nagyon könnyen elkészíthető,s kivételesen semmi sem kerül a belsejébe. Jómagam rendkívül szeretem, eléggé sokszor készítem. Nagyon egészséges , köszönhetően a benne lévő csicseriborsólisztnek. Merthogy abból készül, és nem egész csicseriborsóból. Kerül még bele némi apróra vágott friss petrezselyem(csak jelzem, hogy nálam a némi , rengeteget jelent:)), s akit nem emlékeztet poloskára, az nyugodtan tehet bele korianderzöldet is.
Zenének ma- Joe Cocker -Summer in the City. Ha már nyár van. Vagy valami olyasmi.
Csicseriborsós Húsgombóc-Koofteh Nochodchi
Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús
3 púpozott e.k csicseriborsólisz
2 t.k őrölt kurkuma
ízlés szerint só
1 m.k őrölt fekete bors
2 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 csokor korianderzöld(elhagyható)
2 nagyobb fej salátahagyma
1 t.k fokhagymapor
1 nagy üveges sűrített paradicsom
olívaolaj
víz
3 e.k forrázott sáfrány
Elkészítés:
- Reszeljük le az egyik hagymánkat, nyomkodjuk ki a levét.
- Tegyük egy nagy tálba a darált húst. Adjuk hozzá a hagymát, a fűszereket( kurkumából csak 1 teáskanálnyit), az aprított zöldfűszereket , és a csicseriborsólisztet.
- Keverjük el jó alaposan, majd tegyük be a hűtőbe egy fél órára.
- Közben a serpenyőben ( melyben főzni fogjuk a gombócokat) hevítsünk 3 e.k olívaolajat.
- Vágjuk vékonyra a másik salátahagymánkat, és lassú tűzön süssük aranybarnára.
- Ha már szép barna színe van, színezzük még a maradék egy teáskanálnyi kurkumával.
- Mehet bele a sűrített paradicsom, egy teáskanál só,1 evőkanálnyi sáfránylé.
- Öntsük fel egy annyi vízzel, amennyi majd ellepi a gombócokat.
- Vegyük ki a hűtőből a masszánkat és vizes kézzel formáljunk belőle gombócokat(kivételesen nem kell óriásinak lennie, mint a többi iráni gombócnak)
- Tegyük bele a gombócokat a paradicsomszószba,fedjük le a serpenyőt, és 30 percig lassú tűzön főzzük készre.
- Ha megpuhult szedjük ki, és a maradék szószról főzzük el a felesleges vizet. (Kóstoljuk meg, ha szükséges ízesítsük még sóval, borssal.)
Tálalása kenyérrel, salátákkal.
Nooseh Jan!
Drága Olvasóm!Köszönöm, hogy itt voltál! Szokás szerint várlak máskor is! Nézz be hozzám a Facebookra is !
Vélemény, hozzászólás?