A nyári nagy melegben az iráni emberek nagy kedvence ez a répalé. Teherán utcáit róva ,szinte bárhol megvehetjük ezt a tradicionális itókát, az ízében nem fogunk csalódni! Készítik simán, fűszerek nélkül, és fűszerekkel ízesítve egyaránt. A szerecsendió és a fahéj remekül illik a répaléhez, a hozzáadott vaníliafagylalt pedig hab a tortán.
Színesíthetjük kevéske sáfrány levével és naná,hogy mehet bele 1 evőkanálnyi rózsavíz is.
Ez volt az egyetlen olyan édesség, amelyért bármikor képes voltam (és vagyok ma is:) ) felrúgni a diétámat. Jelen esetben szigorú voltam önmagamhoz, és készítettem vaníliafagylaltot, természetesen nyírfacukorral. Mert 2 gombóc fagyi erejéig sem szeretnék visszaeső cukorfogyasztó lenni! A répalé nagyon egészséges,és kicsit sem rontottunk rajta a cukorral. Hurrá!
Olyan friss és lédús répákat vettem, hogy öröm volt préselni. A répalevet jó alaposan behűtöttem, belekevertem az 1 teáskanálnyi őrölt fahéjat és a szerecsendiót. Poharakba adagoltam 2- 2 gombócnyit a vaníliafagylaltból és ráöntöttem a répalevet. Elárulom, hogy mindkét pohárral én ittam meg… A vaníliafagylaltomat meg ne is említsük, egyszerűen mesésre sikeredett! A fűszeres répalével kanalazni a vaníliafagyit, valami fenomenális, na! Próbáljátok ki és döntsétek el igazat beszéltem-e!
” Árva szívem helyén, vörös rózsa virág,gyönge vállam helyén, tövisből van az ág. Ahány vadrózsa nő, láss meg engem mindben….” Na ,mit hallgatok? A nagy kedvenc, a Nox dala szól. És nem tudok énekelni, mert még mindig kanalazom a répaleves fagyit:)
Nooseh Jaan!
Drága olvasóm! Köszönöm, hogy itt voltál, hogy időt szántál rám! Várlak máskor is! Főzzünk együtt! A Facebookon is!
Vélemény, hozzászólás?