Good bye summer! A meteorológiai nyár utolsó hétvégéje lévén , az éjszakák és a hajnalok már hűvösek, de még tart a dinnyeszezon. Használjuk ki, és készítsünk dinnyesalátát, hagymamaggal megszórt fetasajttal, dióval és bazsalikommal. Igazi ízbomba ez a saláta, remek választás egy olyan napon ,mint a mai, mikor is ,újfent maga alá temet a házimunka ,és még a fiam füzeteit is be kell kötnöm, mert én ügyesebb vagyok..:)
A bazsalikom -perzsa bazsalikom(reyhan) és saját termés. Semmihez sem fogható ízvilággal. De erről bővebben majd egy másik bejegyzésben, ahogyan a hagymamagról is .
Eláruljam mi a legeslegjobb dolog a dinnyesaláta készítése közben? A kockára vágás művelete, mert meg lehet enni a selejtet. És selejt volt bőven…:)Rosszabb vagyok, mint Misi mókus, aki megette a tananyagot… Jól bedinnyéztem.
Mai muzsika: Chrystal-Hív a végtelen
Nyárbúcsúztató Dinnyesaláta
Hozzávalók:
Görögdinnye -kockára vágva, behűtve
hagymamag(feketekömény)
dióbél
fetasajt
bazsalikomlevélkék
Elkészítés:
A hozzávalókat tálra rendezzük. Aki szereti csorgathat rá egy kevéske olívaolajat. Na, ennyire egyszerű. Felfaljuk ,és mehetünk füzeteket csomagolni.
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönöm, hogy itt voltál! Várlak legközelebb is! Ha tetszett a bejegyzés légy vendégem a Facebookon is!
Vélemény, hozzászólás?