Régóta szeretném már elkészíteni ezt a desszertet. Fejben már megvolt, de sokáig megmaradt gondolati síkon. Szombaton aztán gyönyörű barackokat vettem a piacon, s ma kora reggel meg született ez a csoda a tányéron. A háromból egyet én faltam fel, a másik kettőt levittem a szépségszalonba a csajoknak. Miután megcsodálták, fel is falták, és lelkemre kötötték, hogy mielőbb tegyem fel a receptet. Velem lehet beszélni…
Rózsaszirupban posírozott őszibarackok
Hozzávalók:
3 db kemény őszibarack
2 dl víz
4 e.k cukor(én diétás befőzőcukrot használtam
2 e.k rózsavíz
5 dkg zöld pisztácia
Forró víz, a barackok hámozásához
Muzsika:Majka Curtis BLR-Belehalok
Elkészítés:
- A cukrot összeforraljuk a vízzel. Ha felforrt, takarékra vesszük és addig főzzük, míg gyöngyözve ,sűrűvé válik.
- Öntsük bele a rózsavizet.
- A barackok héját kereszt alakban vágjuk be. Forraljunk vizet és 2 percre tegyük bele a barackokat, majd vegyük ki és húzzuk le a héjukat.
- Ha kezd rózsaszínűvé válni a cukorszirup, tegyük bele a barackokat és 10 percig lassú tűzön főzzük.
- Tegyük tálra a barackokat, öntsük le rózsasziruppal, szórjuk mag darabolt zöld pisztáciával.
- Várjuk meg amíg kihűl,és faljuk fel.Mennyei lesz, csak szólok!!( Remekül illik hozzá a vanília fagyi!:))
Ez most kivételesen nem perzsa recept, perzsa vonatkozás a rózsavíz és a pisztácia használata.
Noosheh Jaan!
Drága Olvasó! Köszönet érte, hogy itt voltál! Tarts velem legközelebb is! A Facebookon is várlak!
Vélemény, hozzászólás?